Strip
Nederlands

Heartstopper. Deel 3, Nick en Charlie in de stad van de liefde...

Alice Oseman (auteur)
+1
Heartstopper. Deel 3, Nick en Charlie in de stad van de liefde...
×
Heartstopper. Deel 3, Nick en Charlie in de stad van de liefde... Heartstopper. Deel 3, Nick en Charlie in de stad van de liefde...

Heartstopper. Deel 3, Nick en Charlie in de stad van de liefde...

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Nick (16) en Charlie (14) zijn verliefd op elkaar en gaan samen mee op schoolreis naar Parijs. Ze kiezen er voor hun relatie nog geheim te houden, maar lukt dat wel? En willen ze dat eigenlijk wel? Ballonstrip in zwart-wit. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Heartstopper. Deel 3, Nick en Charlie in de stad van de liefde...
Auteur
Alice Oseman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Heartstopper volume 3
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, copyright 2022
Pagina 560-909, [27] p. : ill., z/w
Aantekening
Bevat ook de minicomic "De eerste dag"
ISBN
9789000379279 (paperback)

Besprekingen

Het is officieel aan tussen Nick (16) en Charlie (14). Dan gaan ze mee op schoolreis naar Parijs. Steeds meer mensen hebben door dat er iets is tussen hen twee, maar Charlie wil Nick behoeden voor het pesten waar hij mee te maken kreeg toen hij zelf een jaar geleden uit de kast kwam. Daarom weten ook nog niet al zijn vrienden ervan af, want hij is bang dat zijn beste vriend Tao zijn mond niet kan houden. Nick maakt zich ondertussen zorgen over andere dingen. Mooi vervolg op de tienerstrip over twee jongens die verliefd zijn op elkaar. Dit deel boort nieuwe thema’s aan zoals depressie, zelfverwonding en eetstoornissen, maar gaat ook over liefde en geluk vinden. Met achterin een miniverhaal over Tao en Elle. Ook zijn er extra pagina’s toegevoegd uit de dagboeken van Nick en Charlie, karakterbeschrijvingen, schetsen van de kamers en social media posts van de jongens. Vlot lezende, goede vertaling uit het Engels*, met soms wel grof taalgebruik. Tot stand gekomen via websites zoals Patreon…Lees verder

Over Alice Oseman

Alice Oseman (Kent, 16 oktober 1994) is een Britse schrijfster, die young-adult fictie schrijft. Haar eerste contract met een uitgeverij heeft ze op haar 17e behaald, en ze heeft haar eerste boek, Solitaire, in 2014 uitgegeven. Ze is hiernaast ook de auteur van Radio Silence, I Was Born For This en de webcomic Heartstopper.

Werken

Haar debuutroman, Solitaire, werd in 2014 gepubliceerd door HarperCollins na een biedingsstrijd. Het volgt het verhaal van Tori Spring, een pessimistische tiener, die Michael ontmoet, haar tegenpool- een ongelooflijke optimist. Ze proberen er achter te komen wie achter de streken op hun school zit, die steeds ernstiger worden. Andere personages zijn Charlie, wie een ernstige eetstoornis heeft. De roman verkent thema's zoals vriendschap, psychische problemen en LGBT+ relaties.

In 2016 verscheen haar tweede roman, Radio Silence. De roman volgt Frances, een high-ac…Lees verder op Wikipedia