Boek
Nederlands

Wegwijs in dementie op jonge leeftijd : een praktische gids voor personen met jongdementie, familie en hulpverlener...

Annemie Janssens (redacteur), An Lootens (redacteur), Els Verraest (redacteur)
+1
Wegwijs in dementie op jonge leeftijd : een praktische gids voor personen met jongdementie, familie en hulpverlener...
×
Wegwijs in dementie op jonge leeftijd : een praktische gids voor personen met jongdementie, familie en hulpverlener... Wegwijs in dementie op jonge leeftijd : een praktische gids voor personen met jongdementie, familie en hulpverlener...

Wegwijs in dementie op jonge leeftijd : een praktische gids voor personen met jongdementie, familie en hulpverlener...

Medische en praktische informatie, gericht op de situatie in Vlaanderen.
Onderwerp
Dementie
Titel
Wegwijs in dementie op jonge leeftijd : een praktische gids voor personen met jongdementie, familie en hulpverleners
Redacteur
Annemie Janssens An Lootens Els Verraest Ils Mattheussen
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: LannooCampus, 2007
256 p. : ill.
ISBN
9789020974041

Besprekingen

In dit boek geven vier medewerkers van het Vlaamse Expertisecentrum Dementie informatie over allerlei aspecten van dementie onder de leeftijd van 65 jaar. In vergelijking met dementie op oudere leeftijd zijn de vragen rond jongdementie complexer, meer uiteenlopend en intenser. Aan de orde komen onder meer de diagnosestelling, mogelijke oorzaken, de beleving van patiënten, erfelijkheid en medicatie. Beschrijvende hoofdstukken worden afgewisseld met indringende getuigenissen van patiënten en familieleden. Ook wordt ingegaan op de beleving van familieleden en vrienden en hoe men kan omgaan met cognitieve, gedrags- en emotionele gevolgen van jongdementie. Een uitvoerig handboek voor jongdementerenden, hun vrienden en familie en professionals. Bevat veel achtergrondinformatie en praktische aanknopingspunten en adviezen. De praktische informatie met betrekking tot instanties, hulpverleners, uitkeringen, tegemoetkomingen en juridische aspecten is uitsluitend gericht op België.

Over Annemie Janssens

Annemie Janssens is een Belgisch voormalig bestuurster.

Levensloop

Janssens was meer dan 30 jaar actief in de Kristelijke Arbeiders Vrouwenbeweging (KAV), waarvan ze algemeen directeur was. Tevens was ze vanaf 2006, samen met Ilse Dielen, ondervoorzitster van het Algemeen Christelijk Werknemersverbond (ACW). Op 1 september 2011 werd ze als algemeen directeur van de KAV opgevolgd door Eva Brumagne. Vervolgens ging Janssens aan de slag als cöordinator van de Noorddienst van Wereldsolidariteit.