Boek
Nederlands

De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal

Arend van Dam (auteur), Anne Stalinski (illustrator)
+1
De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal
×
De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal

De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe is onze taal ontstaan? En in welke talen vind je Nederlandse woorden terug? Allerlei verhalen en grappige weetjes over de geschiedenis van de Nederlandse taal. Met getekende illustraties in zwart en geel. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal
Auteur
Arend van Dam 1953-
Illustrator
Anne Stalinski
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, © 2018
165 p. : ill.
ISBN
9789000358229 (hardback)

Besprekingen

We kennen Arend van Dam, de auteur van deze uitgave, van talloze prachtige boeken waarin historie een grote rol speelt. Dit handzame boek is een waardige opvolger die in de geschiedenis van de taal duikt. Het leert ons hoe taal ontstaan is, wie de boekdrukkunst uitvond, hoe talen zich verspreid hebben over de wereld en het vertelt ons zelfs waar een ‘bromvliegzwaan’ handig voor is. Daarnaast leert het ons van alles over fenomenen als een sjibbolet, een onomatopee en het ezelsbruggetje. Het leuke, leerzame boek bevat een flinke dosis humor, is vlot geschreven en de inhoud is gevarieerd: verhalen, anekdotes, grappige feitjes of verklaringen. De tekst wordt ondersteund door, ook soms paginagrote, schetsmatige illustraties en cartoons in geel en zwart. Het is afwisselend verhalend of vertellend waarbij de auteur zich soms direct tot de lezer of de illustrator richt. De schutbladen en de eerste pagina’s zijn op verrassende en originele wijze bedrukt. Interessante uitgave voor kinderen van…Lees verder

Over Arend van Dam

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Arend van Dam (Maassluis, 24 juni 1953) is een Nederlandse schrijver. Hij is vooral bekend vanwege zijn kinderboeken.

Biografie

Voordat Van Dam schrijver werd deed hij een opleiding maatschappelijk werker aan de Sociale Academie in Baarn. Na zijn slagen werkte hij bij de drugshulpverlening in Utrecht, en later werkte hij in gevangenissen.

Lange tijd woonde Van Dam in Veenendaal, daarna een tijd in Harlingen, en tegenwoordig in Breda.

Hij begon pas met schrijven toen hij op zijn 28e vader werd. Zijn eerste boek Een beetje zwanger uit 1983 was bedoeld als handleiding voor vaders. Dit was meteen een groot succes, het boek wordt nog altijd goed verkocht. Door het plezier in het schrijven en zijn succes zorgde ervoor dat er niet veel later meer boeken volgde.

In 1989 verscheen het eerste kinderboek van zijn hand, Oliebollen en Vuurwerk, nadien verschenen een hele hoop kinderboeken en sindsdien is hi…Lees verder op Wikipedia