Boek
Nederlands

De fanfare

Bieke Roose (auteur), Krista De Mulder (illustrator)
Dertien liedjes over onder meer wassen, groeien, bomen en de zee. Oblong uitgave met paginagrote illustraties in geel, rood en groen, gitaarakkoorden en cd. Vanaf ca. 3 t/m 9 jaar.
Titel
De fanfare
Auteur
Bieke Roose
Illustrator
Krista De Mulder
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2011
[28] p. : ill. + cd
ISBN
9789058386632 (hardback)

Besprekingen

Oblong boek met dertien liedjes over thema's zoals wassen, groeien, bomen, de herfst, de fanfare en een verjaardagsfeest. Er wordt gestart met eenvoudige peuter- en kleuterliedjes en geëindigd met liedjes voor oudere kinderen. Zoals over Ibrahim uit een ver land ('Er kwam een man met een geweer, die schoot zijn broer en papa neer'). De zinnen kennen eindrijm zoals aabb, abcb en aaaa. Af en toe worden voor de doelgroep wat lastige woorden gebruikt als 'maalstroom' en 'evenaarsparadijs'. Paginagrote ingekaderde illustraties in driekleurendruk verlevendigen het geheel. De hier en daar toegevoegde icoontjes van handen werken daarin enigszins bevreemdend. Omslag, schutbladen en prenten ademen bewust de sfeer van weleer. Op de bijgevoegde cd zijn de gezongen teksten (vrouwenstem) goed verstaanbaar. De begeleidende muziek is sfeervol, doordacht en verzorgd; hier en daar zijn middeleeuwse invloeden waarneembaar. In het boek zijn fouten gemaakt in de weergave van de teksten. Alleen de gitaarak…Lees verder

De fanfare

'De fanfare' is de eerste uitgave van Bieke Roose bij De Eenhoorn en is meteen een schot in de roos.
Het boek is verkrijgbaar met cd en bevat erg leuke liedjes voor kleuters. De thema’s zijn herkenbaar - kippen, bomen, groeien, boos zijn, … - en de teksten zijn op kindermaat geschreven.
Elk liedje is vergezeld van gitaarakkoorden en een paginagrote prent. De prenten zijn prachtige lino’s van Krista de Mulder, gedrukt in drie kleuren. De sobere kleuren, maar vooral de sprookjesachtige weergave van de tekst maken dit liedjesboek tot een prettig ogend geheel.
Kortom, een oog- en oorstrelend boek.