Boek
Nederlands

Bourgondië

+1
Bourgondië
×
Bourgondië Bourgondië

Bourgondië

In de reeks:

De unieke sterrenquotering - met 1, 2 of 3 sterren - geeft snel en accuraat aan wat je zeker moet zien of doen in de buurt van jouw reisbestemming.

Met een uitgekiende selectie van hotels, restaurants, cafés en ontspanningsadressen, handig geordend in prijscategorieën: van 'doorsneeprijzen', via 'wat meer luxe' tot 'pure verwennerij'.

Elke gids is opgedeeld in deelgebieden: ideaal o

Titel
Bourgondië
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Bourgogne
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
580 p. : ill.
ISBN
9789401465137 (paperback)

Besprekingen

Dit deel over Bourgondië in Frankrijk in de reeks 'De Groene ReisGids' van Michelin is opgebouwd volgens het bekende stramien. Een deel praktische inlichtingen, een hoofdstuk achtergronden (Bourgondië vandaag, wijn, gastronomie, geschiedenis, kust en cultuur, natuur en landschap), en dan de lange lijst van steden en bezienswaardigheden, die met het bekende sterrensysteem worden gewaardeerd – de reis waard (drie sterren), een omweg waard (twee sterren) en interessant, als u in de buurt bent (een ster). Ingedeeld in zeven regio's. Natuur, cultuur en toeristische toppers komen gelijkmatig aan bod. De informatie is degelijk en gedetailleerd. Ook een aantal autotochten is overzichtelijk uitgewerkt, maar een goede streekkaart blijft onontbeerlijk. Het sterkste punt van deze reeks blijft de doordachte en praktische aanpak, met groot gebruiksgemak voor de reiziger. Met duidelijke kaartjes, plattegronden en foto's in kleur, verwijzingen naar de bijbehorende Michelin-kaarten, een woordenlijst e…Lees verder