Boek
Nederlands

De sint is weer lui

Brigitte Minne (auteur), Veerle Derave (illustrator)
+1
De sint is weer lui
×
De sint is weer lui De sint is weer lui
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Sint doet niets; Piet is boos en gaat weg. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 2
Titel
De sint is weer lui / Brigitte Minne ; met prenten van Veerle Derave
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
Veerle Derave
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2005
32 p. : ill.
ISBN
90-5838-151-X

Besprekingen

Piet werkt, terwijl sint luiert. Piet is het beu en vertrekt. Sint denkt dat hij het wel alleen af kan. Als Piet na een lange vakantie de sint mist en weer teruggaat, treft hij een chaos aan en een huilende sint die spijt heeft van zijn luiheid. Geholpen door familiepieten komen de pakjes op tijd klaar en kunnen sint en piet de daken op. En voor ze daarna weer aan de slag gaan voor het komende jaar, gaan ze met vakantie en mag Piet lui zijn. Dit sinterklaasverhaal bevat alleen eenlettergrepige woorden met gebruik van hoofdletters en komma's. Elke overwegende korte zin begint op een nieuwe regel. De cremekleurige gladde pagina's bevatten veel gekleurde en simpele tekeningen die rondom de tekst staan. Gedrukt in een groot schreefloos lettertype. Op de harde kaft zwaait sint je toe, al dobberend in de zee. Omdat er voor deze doelgroep relatief weinig eerste 'sintboekjes' zijn, vormt dit boekje een goede aanvulling. Te lezen na ca. zes maanden leesonderwijs.

Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia