Boek
Nederlands

Een vrolijk kersfeest

Carry Slee (auteur), Dagmar Stam (auteur)
+1
Een vrolijk kersfeest
×
Een vrolijk kersfeest Een vrolijk kersfeest
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als de juf dreigt dat Sinterklaas niet in de klas komt op 5 december, komen Rik en Roosje met een stout plan. En als het Kerstmis is, willen Rik en Roosje het kerstspel aanpassen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Sinterklaas
Extra onderwerp
kerstfeest
Titel
Een vrolijk kersfeest
Auteur
Carry Slee Dagmar Stam
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: FMB, 2005
ISBN
9789049923266

Besprekingen

Keerboek met twee, eerder los uitgegeven, verhalen. 'Juf moet in de zak': het is bijna 5 december. Iedereen in de klas is erg onrustig, zelfs juf Janna heeft last van de sinterklaaskoorts. Ze dreigt dat Sinterklaas niet zal komen als de kleuters zo druk blijven doen. Roosje en Rik beramen een plan om de juf aan het schrikken te maken. Eigentijds verhaal met populair taalgebruik ("juffie, een klein poepscheterig bangmakerijtje vindt Sinterklaas niet zo erg.") waarin vooral de mondigheid en de zelfstandigheid van de kinderen opvallen. 'Een vrolijk kerstfeest': De klas van Rik en Roosje gaat het kerstspel opvoeren, maar Roosje maakt zich zorgen om oma die ook komt kijken. Zij wordt vast verdrietig als ze ziet dat Maria in een stal moet bevallen. Zonder juf in te lichten besluiten Roosje en Rik het spel te veranderen. Heel leuk verteld kerstverhaal met een verrassende wending die de doelgroep zeker zal verrassen, maar vooral ook zal amuseren. De overbekende (vaak paginagrote) gekleurde il…Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat haar dochters heel vervelend vonden.

Als haar dochters ouder worden, l…Lees verder op Wikipedia