Boek
Nederlands

Stad van glas

Cassandra Clare (auteur)
+1
Stad van glas
×
Stad van glas Stad van glas
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Clary reist af naar de Stad van Glas om haar moeders leven te redden. Wie die stad zonder toestemming betreedt, wacht de doodstraf. Clary’s beste vriend wordt gevangengenomen, haar broer wil haar uit de weg hebben en ze moet het opnemen tegen de kwaadaardige Valentine.
Titel
Stad van glas
Auteur
Cassandra Clare 1973-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
City of glass
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2012
495 p.
ISBN
9789044329131 (paperback)

Besprekingen

De formule is bekend: je neemt een held of heldin, mixt er een onmogelijke liefde, een verbeten strijd tegen een duistere figuur en wat paranormale verschijnselen doorheen en je bekomt een meerdelig brouwsel dat gretig wordt verslonden door jonge lezers. Ook Cassandra Clare heeft zich het recept van een dergelijk toverdrankje eigen gemaakt. Stad van glas is het derde deel in de serie 'Kronieken van de onderwereld'. Clarissa, Clary voor de vrienden, is een tienermeisje dat wordt geconfronteerd met een parallelle wereld van demonen, engelen, vampiers en schaduwjagers. Deze laatste bezitten specifieke vaardigheden om kwaadwillige krachten onschadelijk te maken. Al vlug blijkt dat Clary niet zomaar een meisje is, maar dat haar leven onlosmakelijk is verbonden met dat van de schaduwjagers. Ze kan bovendien mysterieuze tekeningen maken op het lichaam waardoor ze personen kan beheksen met bovenmenselijke krachten. In dit derde deel graaft Clary verder in haar familiegeschiedenis en ko…Lees verder
Clary wil het leven van haar moeder redden. Hiervoor moet ze naar Idris, het land van de Schaduwjagers. Clary’s broer Jace wil echter koste wat kost vermijden dat ze naar Idris reist. Wanneer Clary toch in Idris belandt, lijkt niemand blij om haar te zien. Ze roept dan maar de hulp in van Sebastian, een ietwat vreemde Schaduwjager die wel erg in haar geïnteresseerd is. Als blijkt dat Clary’s vader Valentijn de Schaduwjagers desnoods allemaal wil vernietigen om zijn doel te bereiken, staat de schaduwjagerswereld voor een moeilijke keuze: zich onderwerpen aan Valentijn of samenwerken met Benedelingen (wezens zoals bv. weerwolven die slechts gedeeltelijk mens zijn) om hun leven en hun wereld te redden. Derde deel van de fantasyreeks ‘Kronieken van de onderwereld’*. Spannend verhaal met interessante plotwendingen, veel actie en een stevige dosis intriges, drama en romantiek. Een aantal mysteries uit de vorige twee delen worden in dit niet los te lezen boek (eindelijk) onthuld. Het eerste …Lees verder

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Instruments

In 2004 st…Lees verder op Wikipedia