Strip
Nederlands

De bal is rond

Charel Cambré (auteur)
+1
De bal is rond
×
De bal is rond De bal is rond

De bal is rond

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De avonturen van voetbalclub Pinanti United, waar trainer Raymond de scepter zwaait over zijn ploeg jonge, toekomstige voetbalsterren. Onderwerpen zoals knap dribbelwerk, omkoping, ‘extra time’, terreinverzorging of schreeuwende voetbalouders aan de zijlijn zorgen ervoor dat de lach van de lezer nooit buitenspel staat!
Onderwerp
Voetbal
Extra onderwerp
humor
Titel
De bal is rond
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Strip 2000, 2015
38 p. : ill.
ISBN
9789462801448 (paperback)

Besprekingen

Maak kennis met een nieuwe voetbalstripfiguur. De trainer van voetbalclub Pinanti United, Raymond, is een bevlogen, ambitieus maar opvliegerig persoon. Hij probeert van alles om zijn spelers scherp te houden en aarzelt niet om onorthodoxe maatregelen te nemen. Ruim dertig verhaaltjes vol met humoristische tekeningen passeren de revue. Naast de fictieve karakters van Pinanti United verschijnen echte sterspelers, zoals Balotelli, Lukaku en Messi ook ten tonele. Waarom heeft een sjeik uit Qatar interesse in deze amateurclub? Wat voor cadeau heeft Sinterklaas voor Raymond? En is Sepp Blatter wel te vertrouwen in een van de strips? Dit full colour stripalbum is een mooie aanwinst voor het voetbalgenre. Het taalgebruik is niet altijd geschikt voor het echte jonge publiek; het album is dan ook met name bedoeld voor lezers vanaf ca. 12 jaar.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia