Boek
Nederlands

De Veleda-voorspelling

Chris Houtman (auteur)
+1
De Veleda-voorspelling
×
De Veleda-voorspelling De Veleda-voorspelling

De Veleda-voorspelling

In de reeks:
Als in de eerste eeuw de 17-jarige Friese Elfleda als ‘gijzelaar’ naar Rome vertrekt, krijgt ze van opperpriesteres Veleda een speciale opdracht mee.
Titel
De Veleda-voorspelling
Auteur
Chris Houtman 1955-
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Xander, 2020
479 p.
ISBN
9789401613712 (paperback)

Besprekingen

Circa 60 n.Chr.: de zeventienjarige Friese priesteres Elfleda staat klaar om als gijzelaar naar Rome te vertrekken. Rome wil bondgenoten aan zich binden en opstanden vermijden door de aanwezigheid van ‘gijzelaars’. Elfleda krijgt geheime instructies van opperpriesteres Veleda om in Rome eerder de rol te vervullen van spionne. Immers, de Britse koningin Boudicca plant een opstand tegen het gezag van Rome. De vader van Elfleda bekleedt een functie in het leger van Rome hetgeen voor de nodige gewetensproblemen zorgt. Een vriend van de vader, officier en intellectueel Plinius, vertrouwt een verblijf aan het corrupte Hof van Keizer Nero niet en neemt Elfleda onder zijn persoonlijke bescherming. Dit geeft aanleiding tot intriges, vaak met bloedige afloop. Doch, Elfleda heeft een profetische rol te vervullen. Dit eerste deel van een trilogie rond Veleda is gebaseerd op historisch bestaande figuren en feiten. Het verhaal wordt ondersteund met voetnoten, verklarende kaders en fotomateriaal. Ee…Lees verder

Over Chris Houtman

Chris Houtman (Den Haag, 1955) is een Nederlandse schrijver en regisseur.

Carrière

Chris Houtman verhuisde na de middelbare school naar Amsterdam, waar hij deel ging uitmaken van het Lage Landen Cabaret dat in 1977 het Cameretten-cabaretfestival won.

In de periode 1980-1985 was hij als staflid werkzaam bij theater De Engelenbak in Amsterdam en organiseerde daar het wekelijks programma “De Open Bak”. In 1985 had hij de artistieke leiding over het Brederode Festival, een massaal levende geschiedenis event waaraan werd meegewerkt door 600 acteurs. Daarna werkte hij enkele jaren voor de KRO Radio en Televisie, alwaar hij programma’s maakte als “Het Egmond Complex”, “Lekker Weg”, “Cijfers en Letters”, “Applaus”.

Vervolgens stapte hij over naar IDTV, waar hij als scenarioschrijver/regisseur verantwoordelijk was voor spraakmakende BNN programma’s als “Finals” en “Cut!”.

Bij IDTV heef…Lees verder op Wikipedia