Boek
Engels
Titel
Habibi
Auteur
Craig Thompson
Taal
Engels
Oorspr. titel
Habibi
Uitgever
London: Faber & Faber Limited,
665 p. : ill.
ISBN
9780571241323

Besprekingen

Zeven jaar lang werkte Thompson aan deze ambitieuze, vuistdikke graphic novel, een spannend liefdesepos dat zich afspeelt in een sprookjesachtige, Arabische wereld. In Habibi ('my beloved') ontsnappen de twee kindslaven Dodola en het zwarte jongetje Zam en beginnen samen een nieuw leven in een gestrand schip midden in de woestijn. Zij raken elkaar kwijt als Dodola wordt gekidnapt en verkocht aan de harem van een decadente sultan. De scheiding, zoektocht naar elkaar en uiteindelijke hereniging van Dodola en Zam zijn de symbolische leidraad in dit verhaal dat doordrenkt is van verwijzingen naar de oerverhalen van de drie grote monotheïstische wereldreligies, de vertellingen van Duizend-en-een-nacht en de schaduwkanten van de moderne, materialistische wereld. Een bijzonder geslaagde, mooie, sprookjesachtige avonturenvertelling (die van veel research en empathie voor de islam getuigt) waarin het Midden-Oosten en het Westen, zowel qua inhoud als het fraaie, gedetailleerde zwart-witte teken…Lees verder

Over Craig Thompson

CC BY 3.0 - Foto van/door Luigi Novi

Craig Thompson (Traverse City, 21 september 1975) is een Amerikaans auteur en tekenaar van grafische romans.

Zijn bekendste werken zijn Een deken van sneeuw uit 2003 en Habibi uit 2011.

Bibliografie

  • Good-bye, Chunky Rice (1999)
  • Bible doodles (2000)
  • Doot doot garden (2001)
  • Een deken van sneeuw (2003)
  • Carnet de voyage (2004)
  • Habibi (2011)
  • Ruimtekruimels (2015)