Boek
Nederlands

De eliminatie : wie is het waard om te blijven leven?

+1
De eliminatie : wie is het waard om te blijven leven?
×
De eliminatie : wie is het waard om te blijven leven? De eliminatie : wie is het waard om te blijven leven?

De eliminatie : wie is het waard om te blijven leven?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Chleo (16, ik-figuur) zit met negen andere mensen in een bus opgesloten. Op de garagemuur lichten gifgroene letters op: 'Elimineer de helft om de anderen te laten leven'. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent? Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Overleven
Extra onderwerp
THR, Nominatie LZWL-trofee
Titel
De eliminatie : wie is het waard om te blijven leven?
Auteur
Daniëlle Bakhuis
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Goor, © 2017
268 p.
ISBN
9789000359066 (paperback)

Besprekingen

Nadat Chleo (16, ik-figuur) op school weer is gepest en ze flinke ruzie heeft gehad met haar moeder, verlaat ze razend het huis. Ze stapt in een bus en als ze wakker wordt, zit ze opgesloten in een garage met negen andere mensen, waaronder een baby, een junk en een miljonair. Op de muur lichten gifgroene letters op: 'Elimineer de helft om de anderen te laten leven'. Wie mag leven, wie moet sterven en wie bepaalt dat? Razend spannend nieuw boek van bekende YA-auteur. Door direct onder de huid te kruipen van Chleo en de lezer deelgenoot te maken van haar binnenwereld, grijpt ze je vast en laat niet meer los. Chleo die zich liever afsluit voor de wereld blijkt onder hoogspanning zichzelf te vinden. De auteur toont een bonte schakering aan reacties van mensen in het nauw. Wat kan wel en wat kan niet, moreel gezien? Moet je je hart of je hoofd volgen en kun je eigenlijk wel oordelen over een ander? Met eenvoudig, maar aansprekend omslag. Knap geschreven thriller over ethische dilemma’s en …Lees verder

Over Daniëlle Bakhuis

Roelofje Daniëlle Bakhuis (Almelo, 10 augustus 1982) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken. Daarnaast is ze redacteur voor het Amerikaanse tienerblad CosmoGirl!, Nickelodeon en Cosmopolitan.

Bibliografie

  • Love & leed (2008)
  • Verliefd van 2 kanten (2009)
  • Verliefd... en nu? (2010)
  • Wraak (2011)
  • Hou me vast (2012)
  • Wat als... (2013)
  • Zes seconden (2014)
  • De eliminatie (2017)
  • De executie (2019)
  • Clownsnacht (2019)
  • Het huis zonder einde (2020)

Externe links

  • Officiële website van Daniëlle Bakhuis
  • Virtual International Authority File (VIAF): 285033120