Strip
Nederlands

Bul is boos

+1
Bul is boos
×
Bul is boos Bul is boos
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Bul is boos
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
27 p. : ill.
ISBN
9789048737192 (hardback)

Besprekingen

Bas en Roos spelen verstoppertje. Wie gevonden wordt mag nat gegooid worden met een waterballon. Maar Bas meent Roos te zien op plaatsen waar ze niet is. Hij gooit dan anderen nat, o.a. een valse buldog. Dat levert angstige situaties op, maar eindigt in een hilarische afloop. Deel in de serie ‘Strips voor beginnende lezers’. Heel aantrekkelijk stripverhaal met in de ballonnetjes in een duidelijk schreefloos lettertype uitsluitend zinnetjes op niveau AVI-Start. De kleurrijke tekeningen met aansprekende details geven het grappige verhaal heel levendig weer, waardoor de lezer goed kan blijven volgen wat er gebeurt. De omkaderde tekeningen hebben een wisselend formaat, wat extra vaart geeft aan de gebeurtenissen. Een ontzettend leuk boek voor kinderen die net alle letters kennen en nu graag een echt boek willen lezen. Een prima aanwinst voor de AVI-Start plank! Vanaf ca. 6 jaar.

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia