Strip
Nederlands

De heer der krokodillen

De Gieter (auteur)

De heer der krokodillen

In de reeks:
Papyrus; 16
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Papyrus, een jonge fellah uit het oude Egypte, krijgt van de goden een magisch zwaard en redt prinses Lief-Er-Theti, de dochter van de farao. Hij wordt haar beschermer en vertrouweling. Papyrus heeft de handen méér dan vol aan het behoeden van Lief-Er-Theti voor samenzweringen van de priesters van Amon en voor aanvallen van usurpators die zich vast hebben voorgenomen Theti uit de weg te ruimen.Pap
Titel
De heer der krokodillen
Auteur
De Gieter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le seigneur des crocodiles
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dupuis, 1993
46 p. : ill.
ISBN
90-314-1607-X (paperback) 9789031416073 (paperback)

Over De Gieter

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ji-Elle

Lucien De Gieter (Etterbeek, 4 september 1932), of kortweg De Gieter, is een Belgische stripauteur.

Van 1947 tot 1953 volgde hij de opleiding binnenhuisarchitectuur aan Saint-Luc te Brussel. Vanaf 1961, via een wedstrijd, had hij de mogelijkheid enkele scenario's voor korte strips te leveren voor onder andere Eddy Ryssack en Jem, die werden gepubliceerd in stripblad Robbedoes / Spirou.

Vanaf 1962 verscheen zijn eigen strip Pony over een jonge cowboy in dit blad. Hij assisteerde ook Peyo bij De smurfen en bij Poesie. Vanaf 1966 verscheen er een nieuwe strip van De Gieter in Robbedoes / Spirou: Toet en Kli-Wong, over een parelvisser en een zeemeermin die verschillende avonturen beleven, maar deze strip is niet in albumvorm verschenen.

Zijn strip Papyrus, die vanaf 1974 werd gepubliceerd in Robbedoes / Spirou, kende wel succes bij de lezers. Na 40 jaar en 33 albums stopte De Gieter met deze reeks.

Werk