Boek
Nederlands

101 series die je gezien moet hebben

Dirk Nielandt (auteur), Koen Sonck (auteur)
+1
101 series die je gezien moet hebben
×
101 series die je gezien moet hebben 101 series die je gezien moet hebben

101 series die je gezien moet hebben

Beknopte informatie over ruim honderd klassieke tv-series: over de verhaallijn, de personages, acteurs en verder opmerkelijke wetenswaardigheden.
Titel
101 series die je gezien moet hebben
Auteur
Dirk Nielandt Koen Sonck
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
213 p. : ill.
ISBN
9789401464277 (hardback)

Besprekingen

In dit boek hebben de Belgische scenaristen Dirk Nielandt en Koen Sonck een handzaam overzicht gemaakt van ruim honderd klassieke tv-series, variërend van sitcoms tot dramareeksen en politieseries. De volgorde is overigens volstrekt willekeurig, het is dus geen ranglijst. Elke serie wordt in twee pagina's beknopt beschreven, met naast vermelding van feitelijke basis-info (wanneer, duur, genre etc.) in aparte kadertjes een zevental vaste onderdelen (ondrr andere Waarom kijken? / Onvergetelijk personage / Bedenker / Wat je misschien niet wist / + en – punten). Overzichtelijk, maar informatief wat aan de magere kant. Voor de kenners zal het meeste al bekend zijn, voor niet-kenners is de info toch te beperkt om een duidelijk beeld te krijgen van elke serie. Verwacht geen gedetailleerde recensies, maar per serie een globale schets in luchtige anekdote-vorm van wat kenmerkende zaken. Uitvoering: geen kleurendruk, geen illustraties, eigentijdse typografie (tweekoloms). Een vlot weglezend bo…Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Belgische jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F…Lees verder op Wikipedia