Boek
Nederlands

Binnen bij de buren

Einat Tsarfati (auteur), M.E. Ander (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een meisje (ik-persoon) woont in een gebouw van zeven verdiepingen. Ze fantaseert over de mensen die achter al die deuren wonen: een boevenfamilie, een acrobatenfamilie, een vampier en een piraat met zijn zeemeermin. Achter de zevende deur woont ze zelf met haar saaie ouders. Prentenboek met fantasierijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Binnen bij de buren / tekst en illustraties Einat Tsarfati
Auteur
Einat Tsarfati
Vertaler
M.E. Ander
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The neighbours
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, © 2020
[36] p. : ill.
ISBN
9789051167962 (hardback)

Besprekingen

Een meisje (ik-persoon) woont in een gebouw met zeven verdiepingen, met op elke verdieping een andere deur. Ze fantaseert over welke mensen achter die deuren wonen: een boevenfamilie, een avonturier met zijn huistijger, een acrobatenfamilie, een vampier, een piraat en een zeemeermin en een muzikale familie. Achter de laatste deur woont zijzelf met haar saaie ouders. Maar ook die blijken niet saai te zijn, gezien de laatste afbeelding waarop haar ouders als superhelden zijn afgebeeld. Afwisselend worden over een dubbele pagina het trappenhuis, inclusief de deuren, en dat wat achter de deuren plaatsvindt afgebeeld. Dat laatste levert drukke zoekplaten op boordevol humoristische details. Bovendien zit in iedere ruimte een hamstertje verstopt. De beknopte tekst staat (goed leesbaar) in de illustraties afgedrukt. Fantasievol prentenboek over een vrolijk diverse omgeving voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Binnen bij de buren

Een meisje komt thuis en beklimt de trap tot het appartement op de zevende verdieping waar zij woont. Elke deur die ze voorbijgaat ziet er heel anders uit. Wat haar fantasie op hol laat slaan. Achter de deur met een heleboel sloten moet wel een boevenfamilie huizen, en die modderige pootafdrukken zullen wel van een tijger zijn. Waar een wiel naast de deur staat, vermoedt ze een acrobatenfamilie. En dat het licht op de vierde verdieping altijd uitvalt, wijst op een vampier. Op de zevende verdieping komt ze aan in haar eigen saaie appartement, bij haar saaie ouders. Of is dat maar schijn?De illustraties in stripstijl zuigen je echt dit boek in. De dubbele pagina met de traphal en telkens een volgende deur baadt in witruimte. Maar telkens wanneer je die pagina omslaat, weet je niet wat je ziet. Een overvol interieur eist je aandacht op, en het is gewoon onmogelijk alle details van elk appartement in je op te nemen. Zo bestaat de acrobatenfamilie bijvoorbeeld uit wel…Lees verder