Boek
Nederlands

De engelen van Elisabeth

Els Florijn (auteur)
+1
De engelen van Elisabeth
×
De engelen van Elisabeth De engelen van Elisabeth

De engelen van Elisabeth

Genre:
Als in 1890 een jonge vrouw wordt verdacht van de moord op twee van haar kinderen maar bewijs daarvoor ontbreekt, wordt ze krankzinnig verklaard en tot een gesticht veroordeeld.
Titel
De engelen van Elisabeth
Auteur
Els Florijn
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij Mozaïek, © 2020
252 p.
ISBN
9789023960225 (paperback)

Besprekingen

Dordrecht, 1890: kantklosster Elisabeth de Lange, die een moeilijke jeugd heeft gehad, wordt verdacht van moord op twee van haar kinderen. Bij gebrek aan bewijs wordt ze krankzinnig verklaard en tot het gesticht veroordeeld. In de harde omgeving daar probeert ze te overleven, in de hoop dat ze haar zoontje Jan nog één keer kan vasthouden. Deze goed geschreven, aangrijpende roman, die zich door de wat rauwe vertelstijl een weg naar binnen schuurt, laat iets zien van de vroegere psychiatrie en het is geen rooskleurig plaatje. De meesten zouden dit duistere stukje geschiedenis waarschijnlijk dan ook het liefst in de doofpot stoppen, maar het is goed dat het wordt verteld. Al is het alleen maar opdat we de Elisabeths uit het verleden nooit vergeten. En opdat we aangespoord worden er alles aan doen om te voorkomen dat vrouwen vandaag de dag op welke wijze ook onderdrukt worden. Er valt weinig negatiefs over deze roman te zeggen, misschien alleen dat het een tikje jammer is dat elk spoortje…Lees verder

Over Els Florijn

Els Florijn (Utrecht, 1982) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Els Florijn werd geboren in Utrecht, ze groeide op in Scherpenzeel. Na de middelbare school bezocht zij de pedagogische academie en ging ze lesgeven. Ze woont met haar man en kinderen in Bilthoven.

Loopbaan

Els Florijn won in 2002 de verhalenwedstrijd uitgeschreven door Uitgeverij Kok (Kampen) en het Reformatorisch Dagblad. Het jaar erna publiceerde ze Laatste nacht. In 2006 volgde de roman Schaduw van de wolf, die werd genomineerd voor de Publieksprijs voor het Christelijke Boek.

In 2010 verscheen Het meisje dat verdween. Deze roman, gebaseerd op een waargebeurd verhaal van de familie Frank uit Lienden, won in 2011 de Publieksprijs voor het Christelijke Boek. Het werd bovendien opgenomen in de CLO 15, een canon van de christelijke literatuur.

Zij werkte mee aan diverse kerstverhale…Lees verder op Wikipedia