Boek
Nederlands

De boerderij : beeldwoordenboek

Géraldine Cosneau (illustrator), Sylvie Misslin (auteur)
+1
De boerderij : beeldwoordenboek
×
De boerderij : beeldwoordenboek De boerderij : beeldwoordenboek
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
’s Zomers staan veel dieren in de wei en ’s winters in de stal. Wat doet de boer met het graan, en wat kun je allemaal eten van de boerderij? Vierkant dunkartonnen aanwijsprentenboek met kleurrijke illustraties en zoekvragen. Met flapjes en draaischijven. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Boerderijen
Titel
De boerderij : beeldwoordenboek
Illustrator
Géraldine Cosneau
Auteur
Sylvie Misslin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La ferme
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
[16] p. : ill.
ISBN
9789462911550 (hardback)

Besprekingen

Aanwijsprentenboek over het boerenleven. De onderwerpen die aan bod komen zijn diverse boerderijdieren, machines die gebruikt worden en verse producten die op de boerderij gemaakt worden. Er zijn zeven spreads, uitgevoerd in dunkarton. Op twee van de zeven staat een afbeelding die een dubbele pagina beslaat waarbij enkele flapjes omgeslagen kunnen worden. Op de andere vijf spreads staat op één helft een kleurrijke illustratie in een wat ouderwetse stijl en op de tegenoverliggende bladzijde voorwerpen en details uit die grotere tekening. In deze vijf bladzijden is een draaischijf verwerkt met daarop zeven vragen. Het antwoord op de vraag is op de grote tekening te vinden en kan gecontroleerd worden door het flapje van een vogelhuisje naar beneden te klappen, waaronder het bijbehorende antwoord te zien is, in beeld en soms in woord. Ondanks een enkel moeilijk woord (pikdorser) is het boek voor jonge kinderen bruikbaar. Geen opzienbarende uitgave, maar dierenboeken zijn voor peuters en …Lees verder

De boerderij

Dit is een interactief boek met als thema de boerderij. Aan de hand van vraag en antwoord maak je kennis met het leven op en rond de boerderij. Op de linkerbladzijde vind je telkens in een kijkvenster verschillende vragen. Door aan een draaischijf te draaien selecteer je een vraag. Het antwoord krijg je te zien achter het flapje van het vogelhuisje onderaan dezelfde bladzijde. Het juiste antwoord is één van de figuurtjes afgebeeld en benoemd (mét lidwoord) op deze pagina. Rechts figureren ze in een scène op een grote prent. Verder zijn er in het boek een paar dubbele pagina's met één grote afbeelding en kleine flapjes. Er komen verschillende onderwerpen aan bod: de dieren, de werktuigen, de gewassen, groenten en fruit. Je kan dit boekje als ouder samen met je kleuter bekijken. De tekeningen zijn heel eenvoudig en herkenbaar. Het thema en ook de uitwerking ervan zijn echter weinig vernieuwend.