Boek
Nederlands

De tijd is een reiziger : moderne en klassieke Koreaanse poëzie

Germain Droogenbroodt (samensteller)

De tijd is een reiziger : moderne en klassieke Koreaanse poëzie

In de reeks:
Point; 76
Titel
De tijd is een reiziger : moderne en klassieke Koreaanse poëzie / selectie, herdichting en vert. door Germain Droogenbroodt
Samensteller
Germain Droogenbroodt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Koreaans
Editie
1
Uitgever
Marke: Point, 2013
155 p.
ISBN
9789490347314 (hardback)

Besprekingen

De Vlaamse dichter, vertaler en uitgever Germain Droogenbroodt (1944) heeft met de in 1984 gestichte reeks POINT-uitgaven al vele delen van de wereldliteratuur bestreken, niet zelden de meer onbekende tradities, van China tot Macedonië. In dit deel komt de Koreaanse poëzie aan bod, geïnspireerd, zo blijkt uit de inleiding, door Droogenbroodts veelvuldige contacten met dichters uit Zuid-Korea, een land waar hij al vijfendertig jaar geregeld komt. Droogenbroodt vertaalde (herdichtte, in zijn eigen woorden) een selectie van zowel moderne als klassieke poëzie, elk vertegenwoordigd door circa vijfentwintig dichters. Gezien het feit dat er weinig Nederlandse vertalingen van Koreaanse poëzie bestaan, voorziet deze uitgave zeker in een behoefte.

Over Germain Droogenbroodt

Germain Droogenbroodt (Rollegem, 11 september 1944) is een Belgisch dichter, vertaler en uitgever.

Hij werd bekend als vertaler voor zijn vertalingen van de gedichten van Rose Ausländer, Sarah Kirsch, Peter Huchel, enz. In uitgeverij POINT (POesie INTernational) publiceert Droogenbroodt al meer dan 30 jaar talrijke dichtbundels van moderne dichters uit verschillende delen van de wereld.

Hij was secretaris-generaal van het World Literature Congress in Valencia, is secretaris-generaal van de World Academy of Arts & Culture (WAAC) en bestuurslid van het World Congress of Poetry, opgericht en 1969 door Amado M. Yuzon, Krishna Srinivas , Lou Lutour en Tinwen Chung. Germain Droogenbroodt heeft een tiental dichtbundels gepubliceerd, de vertaalde bundels van zijn in het buitenland gepubliceerde poëzie niet meegerekend.

Leven en werk

In het jaarboek De Lage Landen: Kunst en Samenleving in Vlaanderen en NederlandLees verder op Wikipedia

Suggesties