Boek
Nederlands

De minister

Hans Faber (auteur)
+1
De minister
×
De minister De minister
In de reeks:
Genre:
Misdaadjournalist Van Zandt onderzoekt de moord op een dierenactiviste in een omgeving waar diverse belangen sterk met elkaar zijn verstrengeld.
Titel
De minister
Auteur
Hans Faber
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, copyright 2021
380 p.
ISBN
9789044359749 (paperback)

Besprekingen

Spelen met de actualiteit

Ziehier het verschil tussen subtiele Europese suspense en de actiegerichte Amerikaanse 'doorlezer'.

Het rommelt weer eens in politiek Den Haag. Wat heet! De impopulaire FvD-premier Emiel Damen is op pagina 107 van De minister pardoes gestikt in een zoutstengel. Even voor middernacht werd hij door agenten aangetroffen op de houten vloer van zijn bovenwoning in de oude binnenstad van Leiden. Slechts 57 dagen was hij premier, waarmee Damen de kortst zittende minister-president van Nederland werd.

Entree Jan de Reuver. Een jonge hond van de VVD, nu nog minister van Economische Zaken. Om geen nieuwe verkiezingen te hoeven uitschrijven (landsbelang!) is iedereen akkoord met de promotie van De Reuver, Forum-leider Christoph Philippe incluis. Er is slechts één verborgen probleem: de joviale nieuwe premier zit aan het touwtje van de machiavellistische SND - de invloedrijkste pr- en lobbyfirma van het land. Tijdens De Reuvers politieke flitscarrière hebben zij hem in het geniep geholpen, en nu is het: quid pro quo - voor wat hoort wat.

Dat zit zo. De Chin…Lees verder

Wanneer de onpopulaire FvD-premier Emiel Damen op een domme manier om het leven komt – hij is gestikt in een zoutstengel – wordt een regeringscrisis vermeden door het vooruitschuiven van de VVD politicus Jan de Reuver. Jong, dynamisch en populair maar tevens schatplichtig aan het machtig PR-en lobbybedrijf SND dat mee aan de wieg stond van zijn blitzcarrière. Doch: voor wat hoort wat. Zeker wanneer SND onder de arm wordt genomen door de Chinese overheid die in China kampt met de Afrikaanse varkenspest en dus de bedoeling heeft de productie in Nederland naar haar hand te zetten door het opschalen van de megavarkensstallen. De nieuwe premier, met de hulp van SND moet nu maar eens de zaak regelen. De kersverse premier komt al snel in aanvaring met de geradicaliseerde dierenactivisten Meat is Murder, en dan zeker wanneer het dode lichaam van een activiste langs de weg wordt gevonden. Voer voor misdaadverslaggever Vince van Zandt die al snel de rol van onderzoeksjournalist op zich neemt. E…Lees verder