Boek
Nederlands

De ontdekking van de natuur

Hans Mulder (auteur), Aart Aarsbergen (redacteur), Barbara Luijken (redacteur)
Twintig verhalen in woord en beeld over onderwerpen en personen die tussen circa 1500 en 1900 een rol hebben gespeeld bij het ontsluieren van de geheimen van de natuur.
Titel
De ontdekking van de natuur
Auteur
Hans Mulder
Redacteur
Aart Aarsbergen Barbara Luijken Marijke Overpelt
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Terra, 2021
256 p. : ill.
ISBN
9789089898432 (hardback)

Besprekingen

De natuur was er al vanaf het begin van de mensheid – en langer – maar vanaf de 16e eeuw leek men de natuur voor het eerst wérkelijk te zien en te willen verkennen en beschrijven. Dat resulteerde in vele rijk geïllustreerde studies. Uit deze prachtige boeken putte Hans Mulder (1961), o.a. historicus en conservator, om er twintig verhalende hoofdstukken van te maken. Het zijn verhalen over de fascinerende wereld van ontdekken, beschrijven, soms uit pure belangstelling, soms gedreven door financieel handelsgewin, maar altijd word je meegenomen in de tijd van weleer. De ‘dichterlijke vrijheid’ die de schrijver zich toestaat, doet de verhalen nóg meer tot leven komen. Alleen al de schitterende illustraties (16e- en 17e-eeuwse gravures en tekeningen) in zwart-wit en kleur maken het boek de moeite waard, en de tekst brengt het tot leven. Met bronnenoverzicht, beknopte literatuurlijst, personenregister en leeslint. Prachtig kijkboek en makkelijk leesbaar voor breed publiek.

Over Hans Mulder

Hans Mulder (Amsterdam, 27 april 1987) is een Nederlands betaald voetballer die doorgaans als middenvelder speelt. Hij tekende in oktober 2017 transfervrij bij RKC Waalwijk.

Carrière

Mulder, die een Spaanse moeder heeft, begon bij AVV Zeeburgia en speelde anderhalf jaar in de jeugd bij Real Zaragoza. Hij maakte sinds 2004 deel uit van de jeugdopleiding van RKC. In de winterstop van het seizoen 2006/07 werd hij voor het eerst toegevoegd aan het eerste elftal van RKC. In totaal speelde hij 125 competitiewedstrijden voor het eerste elftal van RKC Waalwijk. Aan het begin van het seizoen 2011/2012 werd hij transfervrij overgenomen door Willem II. Deze club heeft hij aan het einde van het seizoen 2012/2013 transfervrij verlaten. In november 2013 tekende Mulder een contract tot medio 2015 bij N.E.C.. Met de Nijmeegse club degradeerde hij in het seizoen 2013/2014 uit de Eredivisie. Vanwege een bepaling in …Lees verder op Wikipedia