Luisterboek
Nederlands

Het grote Sinterklaas versjes- en verhalenluisterboek

Harmen Van Straaten (auteur), Jeroen Kramer (verteller)
+1
Het grote Sinterklaas versjes- en verhalenluisterboek
×
Het grote Sinterklaas versjes- en verhalenluisterboek Het grote Sinterklaas versjes- en verhalenluisterboek

Het grote Sinterklaas versjes- en verhalenluisterboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Elf korte sinterklaasverhalen en twaalf bekende sinterklaasliedjes. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Het grote Sinterklaas versjes- en verhalenluisterboek
Auteur
Harmen Van Straaten 1958-
Verteller
Jeroen Kramer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2010
1 cd
Speelduur
67 min.
ISBN
9789047606956

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek* met verhalen en liedjes. Elf korte sinterklaasverhalen met verschillende hoofdpersonen, herkenbaar en wensvervullend, worden afgewisseld met bekende sinterklaasliedjes, zoals ‘Zachtjes gaan de paardenvoetjes ‘, ‘O, kom er eens kijken’, ‘Hij komt, de lieve goede Sint’ en ‘Zie de maan schijnt door de bomen’. Jeroen Kramer, presentator van het Sinterklaasjournaal, leest de verhalen, de liedjes worden gezongen door (stem)actrice/presentatrice/zangeres Julika Marijn. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Harmen Van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van Straaten illustreerde jarenlang de kinderboekenreeks De Kameleon, waarvoor Van Straaten de Juniorreeks illustreerde. Zijn andere oom, Peter van Straaten, was cart…Lees verder op Wikipedia