Boek
Nederlands

De stem van Sint ter Klaas

Herman Van Veen (auteur)

De stem van Sint ter Klaas

Sint ter Klaas groeit op in Amsterdam als zoon van een bakker. Hij speelt graag met pepernoten, maar wil ook noten kunnen zingen. Prentenboek in oblong met paginagrote illustraties in warme aardetinten. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
De stem van Sint ter Klaas
Auteur
Herman Van Veen 1945-
Taal
Nederlands
Uitgever
[S.I.]: uitgever onbekend, 2008
ISBN
9077065815 9789077065815

Besprekingen

Uit de titel blijkt al dat we hier niet te maken hebben met een gebruikelijk sinterklaasverhaal. Sint ter Klaas brengt zijn jeugd in dit verhaal door in Amsterdam als zoon van een bakker. Hij speelt graag in de bakken met pepernoten, maar hij droomt er ook van om noten te kunnen zingen. Dat zingen blijft een onbereikbare droom tot hij een speciale muziekleraar ontmoet. Dit afwijkende verhaal is prachtig geïllustreerd met paginagrote afbeeldingen die het boek in oblong formaat een warme sfeer geven. De lezer waant zich echt in een winters Amsterdam. En dan te bedenken dat de illustraties gemaakt zijn door een Japanner! Het boek is voor kleine kinderen misschien lastig te plaatsen binnen de gebruikelijke mythe rondom Sinterklaas. Het is uitgegeven door een koffiefabrikant* die al voor het vijfde achtereenvolgende jaar bekende Nederlanders vraagt een verhaal rondom Sinterklaas te schrijven. Beslist een verzamelobject! Vanaf ca. 5 jaar.

Over Herman Van Veen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Ras

Hermannus Jantinus (Herman) van Veen (Utrecht, 14 maart 1945) is een Nederlandse podiumkunstenaar, schrijver, componist, regisseur, muzikant, acteur en presentator. Hij is opgeleid tot violist, zanger en muziekpedagoog. Daarnaast is hij activist voor de rechten van het kind.

Biografie

Herman van Veen groeide op als enige jongen in een arbeidersgezin (zijn vader was zetter bij Het Parool) en studeerde viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens zijn studie in Utrecht speelde Herman van Veen viool in het Utrechts Studenten Koor en Orkest.

In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het muzikaal-clowneske soloprogramma 'Harlekijn', samen met onder meer Laurens van Rooyen en Erik van der Wurff. Sindsdien reist hij de wereld rond en speelt hij zijn voorstellingen in vijf talen. Mede na een verzoek van UNICEF Nederland en het Haagse Residentie Orkest schreef Van Veen in 1976 een theatervoorstelling o…Lees verder op Wikipedia