Cd
Nederlands

Daar wordt aan de deur geklopt!

Jan De Smet (auteur)
+1
Daar wordt aan de deur geklopt!
×
Daar wordt aan de deur geklopt! Daar wordt aan de deur geklopt!

Daar wordt aan de deur geklopt!

Doelgroep:
Alle leeftijden
Bundel met dertien bekende Nederlandstalige sinterklaasliedjes en een Franstalig liedje, die op de bijbehorende cd te beluisteren zijn. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Daar wordt aan de deur geklopt! / de bekendste sinterklaasliedjes verzameld en gezongen door Jan De Smet
Auteur
Jan De Smet 1953-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2008
1 cd + boek [32 p. : ill.]
ISBN
9789020979916

Besprekingen

Als je één cd met sinterklaasliedjes in huis wilt halen, laat het dan deze van Jan De Smet zijn. Samen met het boekje, geïllustreerd door Tom Houtekiet, is hij een echt hebbeding. Van de muziek en de zang word je zo blij als elk kind dat pakjes krijgt van de goede Sint. Het is fantastisch hoe de muzikanten eigen interpretaties brengen die toch steeds volkomen recht doen aan de originele versies. Of het nu om een vrolijk lied gaat als ‘Daar wordt aan de deur geklopt’, een stemmig als ‘Zie de maan schijnt door de bomen’ of een lief en klankrijk als ‘Zachtjes gaan de paardenvoetjes’, altijd zit de toon precies goed. De illustraties van Tom Houtekiet maken van het boekje een snoepjesdoos. Ze zijn als felgekleurde papiertjes die elk liedje inpakken. De nostalgische stijl en de fijne humor zijn leeftijdloos. Ik ben er zeker van dat de goedheilige man in Spanje de cd even grijs of wit draait als zijn lange baard en dat hij op de prenten niet uitgekeken raakt.
[Jan Van Coillie]
Handzaam vierkant boekje met dertien bekende Nederlandstalige sinterklaasliedjes en een Franstalig liedje dat in België populair is. Kleurrijke vormgeving: met de computer gemaakte vrolijke kleurenillustraties die vaak over twee bladzijden doorlopen. Bevat inhoudsopgave. Bovendien zit achter in het boek een audiocd met de betreffende liedjes, gezongen door de Vlaamse zanger Jan De Smet (van de groep De Nieuwe Snaar) met begeleiding van Jan De Smet, Arne van Dongen en Geert Waegeman op veel verschillende soorten instrumenten. De liedjes in diverse stijlen (Spaans, wals, calypso, enz.) hebben achtergrondgeluiden en soms is er een achtergrondkoortje. Leuk om mee te zingen, al is het tempo van sommige liedjes wel pittig. Na de veertien gezongen liedjes wordt van de liedjes alleen de begeleiding gespeeld, zodat men zelf de hoofdrol in de uitvoering kan nemen. Omdat bij sommige van die instrumentale versies de hoofdmelodie niet gespeeld wordt, zullen veel jonge kinderen niet in staat zijn h…Lees verder

Over Jan De Smet

Jan Alfons Constantijn De Smet (Duffel, 13 april 1953) is een Vlaams musicus, zanger, accordeonist, ukelelespeler en componist. Hij is vooral bekend als gezicht van de groep De Nieuwe Snaar.

Biografie

De Smet werkte tweemaal samen met Marc de Bel onder de vlag van Behoud de Begeerte. In 1997 met het programma Geletterde Mensen 10 en in 2004 met de voorstelling JAMAJAMA.

Op Radio 2 van de VRT leverde De Smet bijdragen voor Radio Robinson, Het Genootschap, op Studio Brussel voor Brieven uit de Wereld en Het Ministerie van Miserie, en op Radio 1 voor Het Vermoeden, Neem Je Tijd, Het Vrije Westen, en De Nieuwe Wereld. Klara wijdde op 1 april 1999 een programma van twee uur aan zijn Kierewiete Muziekarchief.

De Smet staat ook bekend als een groot verzamelaar van platen en cd's, meer bepaald muzikale curiosa en (al dan wel of niet doelbe…Lees verder op Wikipedia