Boek
Nederlands

De natuur in : een jaar vol ontdekkingen, belevenissen en inzichten

Joeri Cortens (auteur)
+1
De natuur in : een jaar vol ontdekkingen, belevenissen en inzichten
×
De natuur in : een jaar vol ontdekkingen, belevenissen en inzichten De natuur in : een jaar vol ontdekkingen, belevenissen en inzichten

De natuur in : een jaar vol ontdekkingen, belevenissen en inzichten

Natuurboek met veel natuurweetjes en waarin gezinnen met kinderen worden aangezet tot buitenactiviteiten.
Titel
De natuur in : een jaar vol ontdekkingen, belevenissen en inzichten
Auteur
Joeri Cortens
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Uitgeverij Lannoo, 2020
239 pagina's : illustraties
ISBN
9789401463126 (hardback)

Besprekingen

Joeri Cortens, educatief medewerker van de Vlaamse natuurbeschermingsvereniging Natuurpunt en regelmatig op de Vlaamse radio te horen, trekt geregeld met zijn gezinsleden de natuur in. Hij stelt ze aan de lezer voor. In zijn boek behandelt de auteur maand na maand gedurende de vier seizoenen allerlei aspecten van de natuur op speelse en wetenswaardige (veel weetjes) wijze. Per maand bezoekt hij een ander biotoop of landschap in België, Nederland en soms een ander land. Ieder hoofdstuk (of maand) wordt voorafgegaan door een checklist voor buitenactiviteiten en er is in kaders aandacht voor groene doe-dingen (kanoën, kopen van een verrekijker, bouwen van een bijenhotel, knutselen met berkenschors etc.). Het boek is in een toegankelijke (we- en je-vorm) en soms humoristische stijl geschreven. Vooral interessant voor natuurminnende lezers met ondernemende gezinnen. Rijkelijk voorzien van natuurfoto’s in kleur. Geen register.

Over Joeri Cortens

Joeri Cortens (1976) is een Belgische bioloog. Hij werkte als veldmedewerker van het departement Biologie van de Universiteit Antwerpen. Sinds 2006 is hij als educatief medewerker verbonden aan natuurorganisatie Natuurpunt en geeft hij jaarlijks bijna 200 lezingen, cursussen en voorstellingen over natuurthema's.

Hij is bekend als presentator van het televisieprogramma Wild van dieren op VTM en het programma Het zijn net mensen op zender Vier. Sinds 2015 is Cortens een wekelijkse gast bij het Radio 2-programma De Weekwatchers.

Boeken

  • De natuur in (2020)