Boek
Nederlands

Bergtochten in Schotland, Wales en Engeland

Bergtochten in Schotland, Wales en Engeland

In de reeks:
Groot-Brittannië is op de wereldkaart slechts een klein landje. Maar wie er te voet doorheen trekt, ervaart dat bepaald niet zo: elk van de in dit boek beschreven berggebieden lijkt zich eindeloos uit te strekken. De leegte, stilte en ruigheid zijn er ongekend. De Schotse Hooglanden, Snowdonia, de Brecon Beacons en het Lake District ¿ het zijn stuk voor stuk berggebieden waar natuur met hoofdlette
Titel
Bergtochten in Schotland, Wales en Engeland
Auteur
Jolanda Linschooten
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, 2011
249 p. : ill.
ISBN
9789025744540 (paperback)

Besprekingen

De professioneel avonturier, schrijver en outdoorfotografe, die al eerder een gids over bergtochten in Noorwegen en de Zwitsere Alpen* samenstelde, verkende dit keer de berggebieden in Groot-Brittannië. Zelfs voor de ervaren vrouw die het liefst in extremere noordelijke gebieden loopt (Canada, IJsland, Scandinavië), bleek er genoeg avontuur te beleven in het gematigd klimaat. Ze concentreert zich vooral op wandelingen (soms met wat klauteren) buiten de bekende uitgezette tochten, die ze trouwens wel opsomt. De tochten lopen uiteen van eendaags tot meerdaags en van eenvoudig tot zeer pittig. Soms gemarkeerd, soms crosscountry, waarbij de kunst van het navigeren onmisbaar is. Goede praktische informatie (ook over accommodatie en boodschappen) en overzichtelijke route-informatie. Verder prettig geschreven algemene informatie over het gebied en de voorbereiding van een sportieve wandeltocht. Met vele mooie kleurenfoto’s. Uit alles spreekt de liefde voor de ruige natuur en het outdoorleven…Lees verder

Over Jolanda Linschooten

Jolanda Linschooten (Leiden, 25 april 1966) is een Nederlandse beroepsavonturier en ultraloopster, schrijfster en fotograaf.

Levensloop

Linschooten studeerde pedagogiek en gaf jarenlang les in het Speciaal onderwijs. In 2000 gaf ze haar vaste baan op voor het bestaan als avonturier. Sindsdien schrijft en fotografeert ze voor reis- en buitensportbladen, schrijft boeken en buitensportgidsen en geeft lezingen. Als atlete is ze actief bij ultralopen. Ze werd onder meer Nederlands kampioene 100 km op de weg in 2011.

De expedities van Linschooten gaan meestal te voet, op ski’s of per kano door de wildernissen van Noord-Europa, Canada en Alaska.

Enkele opmerkelijk tochten en expedities:

  • 1997 - Trans Alaska 1500 km van noord naar zuid door Alaska per mountainbike, te voet en per kano
  • 2006 - Solo-doorsteek te voet over IJsland
  • 2007 - Oversteek op ski’s van de Groenlandse ijskap als eerste Ned…Lees verder op Wikipedia