Boek
Nederlands

Betoverd

Ook verschenen als Beautiful creatures

Kami Garcia (auteur), Margaret Stohl (auteur)

Betoverd

Ook verschenen als Beautiful creatures

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Ethan heeft terugkerende dromen over een mooi meisje dat hij niet kent. Dan ontmoet hij Lena, die pas naar Gatlin verhuisd is. Ethan voelt zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken en probeert te ontdekken waarom. Maar Lena verbergt duistere krachten en een groot geheim.
Onderwerp
Geheimen, Liefde
Titel
Betoverd
Ook verschenen als
Beautiful creatures
Auteur
Kami Garcia Margaret Stohl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Beautiful creatures [Book 1]
Editie
2
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2010
528 p.
ISBN
9789044326918 (hardback)

Besprekingen

Lena wordt 16, en op die maannacht wordt voor haar gekozen of ze een Duistere of een Lichte heks wordt. Of heeft ze zelf een keuze? Ze brengt de periode voor haar verjaardag door op een landgoed in het verder als bekrompen voorgestelde zuiden van de VS. Op school is ze een outcast. Alleen Ethan, die ervan droomt dit gebied te verlaten, kiest partij voor haar. Waarom? Wat zijn haar krachten, wat de zijne? En wie in haar familie is te vertrouwen? Heksen (Casters) in diverse rangen en standen bevolken dit boek, met daarnaast Sterfelijken met gelijkwaardige afwijkingen. Gebeurtenissen buitelen over elkaar heen in een van citaten en verwijzingen bol staande woordenstroom. Enige kennis van de Amerikaanse geschiedenis is nuttig voor beter begrip. Verschillende lettertypes hebben een betekenis. Dat geldt ook voor het hoofdlettergebruik. Verteld vanuit een ik (Ethan) behalve wanneer die even dood is. Lekker geheimzinnige gothic novel à la Anna Rice, Stephenie Meyer en P.C. Cast. De gebruikte b…Lees verder

Over Kami Garcia

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Kami Garcia (25 maart 1972) is een Amerikaanse schrijfster van onder andere Beautiful Creatures. Zij groeide op in Washington D.C., waar zij na haar opleiding werkzaam was in het onderwijs totdat ze verhuisde naar Los Angeles.

Caster Chronicles

Samen met Margaret Stohl schreef zij de zogenaamde Caster Chronicles, waarvan Beautiful Creatures (2009) het eerste deel is. Deze boekenserie wordt geschaard onder de genres young adult en fantasy. De boeken spelen zich af in het fictieve plaatsje Gatling, South Carolina, rondom een groep bewoners, vrienden, heksen (in de boeken 'casters' genoemd) en andere magische wezens. Het eerste deel werd een bestseller en stond op de New York Times-bestsellerlijst. Het boek is vertaald in 39 talen en uitgegeven in 50 landen. In 2013 is het boek verfilmd.

Tot en met 2012 zijn er vier boeken en één novelle (deze laatste als e-boek) verschenen in de serie.

Lees verder op Wikipedia