Boek
Nederlands
Een in financie͏̈le nood verkerende zakenman krijgt een dubieuze opdracht van een mysterieuze vrouw.
Extra onderwerp
THR, misdaad
Titel
Schuld
Auteur
Karin Alvtegen
Vertaler
Edith Sybesma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Skuld
Editie
8
Uitgever
Breda: De Geus, 2009
223 p.
ISBN
9789044516470 (paperback)

Besprekingen

Peter Brolin is een in financiële nood verkerende zakenman, die een dubieuze opdracht van een mysterieuze vrouw accepteert. Zijn opdracht is het overbrengen van een cadeau voor haar echtgenoot. Brolin krijgt echter te horen dat de echtgenote van deze man al drie jaar geleden overleed en dat deze al geruime tijd het slachtoffer is van gruwelijke verrassingen. Zo blijkt het cadeau een afgesneden teen te zijn. Brolin ontvangt de opdracht de vrouwelijke stalker te ontmaskeren en doet gaandeweg een onthutsende ontdekking. Subtiel en met veel psychologische diepgang weet de auteur een spanning op te bouwen die de lezer ertoe drijft de roman in een ruk uit te lezen. Paperback, kleine druk.

Over Karin Alvtegen

Karin Anna Alvtegen (Huskvarna, 8 juni 1965) is een Zweeds schrijfster van misdaadromans en jeugdboeken.

Biografie

Vroegere leven

Karin Anna Alvtegen werd in 1965 geboren in Huskvarna en is de kleindochter van de politicus Gunnar Ericson, de broer van Astrid Lindgren. Haar ouders zijn allebei onderwijzers en ze heeft een jongere broer en had een oudere broer die in 1993 omkwam bij een ongeval.

Carrière

Alvtegen debuteerde in 1998 met de misdaadroman Skuld. Haar tweede roman Saknad werd in 2001 bekroond met de Glazen Sleutel, vertaald in het Engels en in 2009 door de Amerikaanse Mystery Writers of America genomineerd voor de Edgar Allan Poe Award. Alvtegen werd zowel in 2007 als in 2009 door de Britse Crime Writers' Association genomineerd voor de Duncan Lawrie International Dagger voor de Engelse ve…Lees verder op Wikipedia