Boek
Nederlands

De politie en de brandweer

Liesbet Slegers (auteur)
+1
De politie en de brandweer
×
De politie en de brandweer De politie en de brandweer

De politie en de brandweer

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wat zijn de taken van de politie en brandweer? Lees hoe de poltie boeven vangt en het verkeer regelt. En ontdek wat de brandweer nog meer doet dan brandjes blussen. Vrij groot prentenboek met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.
Bevat
De politieman (herwerkte versie)
De brandweerman (herwerkte versie)
Onderwerp
Politie, Brandweer
Extra onderwerp
beroepen
Titel
De politie en de brandweer
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[60] p. : ill.
ISBN
9789044843408 (hardback)

Besprekingen

Bundeling van 'De politieman'** (6e dr., 2018) en 'De brandweerman'* (9e dr., 2019) waarbij gelijk opvalt dat de titels zijn aangepast cq. neutraler zijn geworden, zonder het woord man erin. Informatief prentenboek in vrij groot formaat waarin kinderen een goed beeld krijgen van het werk van de politie en de brandweer. De vormgeving is hetzelfde gebleven, met op de linkerpagina's een korte beschrijvende tekst en een kleine kleurenillustratie en paginagrote kleurenillustraties die de gehele rechterpagina vullen. De illustraties bevatten dikomlijnde figuren, ingekleurd met gouache. Op de gestileerde tekeningen, met bolle gezichten, wordt de expressie weergegeven met enkele streepjes en puntjes. Samen met het vrolijke kleurenpalet zien ze er aantrekkelijk uit en zullen ze jonge kinderen aanspreken. Behalve de titel zijn ook de teksten wat genderneutraler, met aanduidingen als brandweerlui en de politie. Op de illustraties is diversiteit zichtbaar. Achterin staan enkele zoekopdrachten ove…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia