Boek
Nederlands

Schaduwzielen

L.J. Smith (auteur)
+1
Schaduwzielen
×
Schaduwzielen Schaduwzielen

Schaduwzielen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Als demonische geesten Stefan gevangennemen, komt Elena in actie. Ze moet vertrouwen op de verleidelijke Damon en samen met hem de hel van de Duistere Dimensie in gaan. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Schaduwzielen
Auteur
L.J. Smith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shadow souls
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2011
430 p.
ISBN
9789022558454 (paperback)

Besprekingen

De strijd tussen de vampierbroers Stefan en Damon om de beeldschone scholiere Elena gaat onverminderd door. Hoewel Elena gekozen heeft voor Stefan, blijft de aantrekking tot Damon groot. Als demonische geesten in Fell’s Church een ravage aanrichten en Stefan gevangennemen, komt Elena in actie. Om Stefans leven te redden moet Elena vertrouwen op de verleidelijke Damon en samen met hem de hel van de Duistere Dimensie in gaan. Zesde deel van ‘The vampire diaries’*. Bloedstollend vampierverhaal waarin weerzinwekkende wezens een rol spelen in de strijd tussen goed en kwaad. Een mix van horror en romantiek tegen een highschoolachtergrond. Heel aantrekkelijk voor de doelgroep, hoewel de stijl matig is en de personages oppervlakkig blijven. Klein lettertype en vrij volle bladspiegel. Omslag met glossy foto uit de tv-serie 'The vampire diaries'. Vanaf ca. 15 jaar.

Over L.J. Smith

Lisa Jane Smith is een Amerikaanse schrijfster, onder meer bekend van de Night World-reeks en The Vampire Diaries-reeks. Haar pseudoniem is L.J. Smith.

Smith heeft drie trilogieën en twee series geschreven. In haar boeken spelen vaak jonge mooie mensen een rol als mens of als een bovennatuurlijk wezen. Vaak is er ook een conflict tussen het goede en het kwade wat draait om een ambigu karakter dat de heldin wil verleiden om de kant van het slechte te kiezen, maar op het eind wordt herboren en de held is.

In 2008 maakte Smith een comeback na een pauze van tien jaar. Ze is begonnen met het schrijven van een nieuwe trilogie in de Vampire Diaries-reeks en een nieuw boek, Strange Fate, voor de Night World-reeks.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Persoonlijke website L.J. Smith