Boek
Nederlands

Altijd feest met Fee Fleur

Marianne Witte (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
+1
Altijd feest met Fee Fleur
×
Altijd feest met Fee Fleur Altijd feest met Fee Fleur
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In de klas van fee Fleur ligt een groot ei. Van wie zou dat zijn? Daarna gaat de klas van fee Fleur in het donker feest vieren in het bos. Maar er is iets raars met het spooklicht van Fleur. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Bevat
Mijn liefje
Fee Fleur en het spookfeest
Onderwerp
Magie
Extra onderwerp
AVI AVI-E3, AVI AVI 3
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Altijd feest met Fee Fleur
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2021
29, 29 p. : ill.
ISBN
9789020676136 (hardback)

Besprekingen

Bundeling van twee eerder afzonder verschenen delen over fee Fleur en haar klasgenootjes uit de feeënklas. In ‘Mijn liefje’* vindt fee Fleur een groot blauw ei in de klas. Is het van moeder kip, van de gans of van de paashaas…? Samen met Saar, Bram en fee Wiep gaat Fleur op zoek – ‘kijk uit, er komt vuur uit het ei…. Het ei is van… de draak!’ In het tweede verhaal, ‘Fee Fleur en het spookfeest’** is er een schoolfeest, in het donker, bij de dikke boom. Als de wind wel storm lijkt, schuilen fee Fleur en Saar in de boom. Ze ontmoeten Boet, het bange spook dat zijn (spook)huis kwijt is… Samen zorgen ze ervoor dat Boet veilig thuis komt – als dat gelukt is vieren ze samen spook fee feest! Leesboek met harde kaft, voor beginnende lezers (AVI-E3), deeltje uit de ‘Fee Fleur’-reeks. De tekst is eenvoudig, een enkele keer regeloverstijgend, zonder hoofdletters en met eenvoudige interpunctie geplaatst in een uitgebalanceerde bladspiegel. De kleurige, aansprekende illustraties ondersteunen de te…Lees verder

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie