Strip
Nederlands

De boot van Sint en Piet

Mark Janssen (auteur)

De boot van Sint en Piet

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Er zit een gat in de boot van sint. Hoe gaan ze nu op reis? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 2, AVI M3
Titel
De boot van Sint en Piet
Auteur
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2010
27 p. : ill.
ISBN
9789048707829 (paperback)

Besprekingen

Sint is ten einde raad: er zit een gat in zijn boot. Hij besluit een vliegtuig te kopen, maar zijn paard en Piet Pim willen niet mee, veel te hoog. Tijdens de reis naar Nederland gaat van alles mis en is het de vraag of de pakjes op tijd bezorgd kunnen worden. Sinterklaasstripboek voor beginnende lezers, waarbij de vrolijke illustraties niet alleen een aanvulling zijn op het nog gebrekkige leesniveau, maar zeker bijdragen aan het leesplezier en de breedte van het verhaal. De zwart omkaderde strips, in verschillende groottes, zijn herkenbaar getekend tegen een vage, rustige achtergrond. In de tekstballonnen staat, in duidelijk schreefloos lettertype, de begrijpelijke tekst bestaande uit korte, enkelvoudige zinnetjes met éénlettergrepige woorden (uitgezonderd vliegtuig, stoomboot), AVI-M3. Geen gebruik van hoofdletters, wel punt, komma, vraag- en uitroepteken. Door de vele uitroepen raakt de lezer betrokken bij het verhaal. Wat goedkope, geniete uitgave in oblongformaat. Frisse omslagil…Lees verder

De boot van sint en piet

De Sint staat met zijn paard, pieten en pakjes klaar om te vertrekken. De boot van de Sint is echter zo oud en versleten dat hij dringend aan herstelling toe is. Sint besluit dan vlug een vliegtuig te kopen. Sommige pieten vinden het zeer fijn in het vliegtuig tot het een noodlanding moet maken in een veld. Nu het vliegtuig nu niet meer dienen kan, krijgen ze van een boer een kar met een tractor voor. Maar nog zijn de tegenslagen niet voorbij. Gaan de cadeautjes nog op hun bestemming geraken? Dat is de vraag!
Een strip waar beginnende lezers veel plezier aan zullen beleven. Ze zullen willen weten hoe het afloopt met al die gekke vervoermiddelen van de Sint. De tekst is heel eenvoudig ( AVI 2-niveau) met heel grappige illustraties. Helemaal op maat voor de periode van sinterklaas in het eerste leerjaar.

Over Mark Janssen

Marcus Jacques Agnes (Mark) Janssen (Eijsden, 24 juli 1974) is een Nederlandse illustrator.

Hij studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg aan de Geul, waar hij een atelier aan huis heeft.

Mark maakt illustraties voor zowel kinderen als voor volwassenen. Vanaf zijn eerste kinderboek 'Mijn vriend de sjeik' van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2016, werkte hij aan 450 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. Heel wat van zijn boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland en werden vertaald in meer dan tien talen. Ondertussen verschenen ook de eerste boeken voor beginnende lezers waarvoor hij zowel de tekst als de tekeningen leverde.

In 2016 startte Mark succesvol met een nieuw oeuvre; het eigen prentenboek 'Niets gebeurd' werd door de pers lovend onthaald. Daarna volgden 'Dino's bestaan niet' (2017), 'Eiland' …Lees verder op Wikipedia