Strip
Nederlands

Beschuldigde, sta op! ; Klein groot warenhuis

Matt Groening (auteur)

Beschuldigde, sta op! ; Klein groot warenhuis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Bevat
Beschuldigde, sta op!
Klein groot warenhuis
Extra onderwerp
Humor (jeugd)
Titel
Beschuldigde, sta op! ; Klein groot warenhuis
Auteur
Matt Groening
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Stripuitgeverij, 2000
46 p.
ISBN
90-6334-542-9 (paperback) 9789063345426 (paperback)

Besprekingen

Cartoonfamilie 'The Simpsons' bracht Matt Groening roem en geld. Met de verschijning van deze vreemde, redelijk gestoorde familie op televisie brak de undergroundtekenaar door bij het grote publiek. De strips tonen felle kleuren, onlogische gebeurtenissen en onbeschoft gedrag. Geen verschil met de tekenfilms dus, behalve dat door het ontbreken van de populaire stemmen de albums een slap aftreksel vormen van het origineel. Voor een jongerenpubliek en andere cartoonliefhebbers.

Over Matt Groening

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Matthew Abraham Groening (Portland (Oregon), 15 februari 1954) is een Amerikaans striptekenaar, cartoonist en animatiefilmmaker. Hij is vooral bekend als de bedenker van de tekenfilmseries The Simpsons, Futurama en Disenchantment.

Zijn eerste werk was de strip Life in Hell, waarmee hij de aandacht trok van James L. Brooks, de oprichter van Gracie Films, die een tekenaar zocht voor korte animatiefilmpjes die gebruikt konden worden in The Tracy Ullman Show. Zo ontstonden The Simpsons. Hij ontleende veel namen aan zijn eigen gezinssituatie. Zijn ouders heten Homer en Margaret en zijn jongere zusjes Lisa en Maggie. De schrijvers voor de serie gaven de naam 'Abraham' aan opa Simpson, de naam van Matts opa. Sommige achternamen, als Flanders, Quimby en Lovejoy, zijn afgeleid van belangrijke straten in Portland.

In 2012 kreeg Groening een ster op de Hollywood Walk of Fame, vlak naast de al aanwezige ster van The Simpsons…Lees verder op Wikipedia

Suggesties