Strip
Nederlands

Censuur smaakt zuur ; Sideshow Simpsons

Matt Groening (auteur)

Censuur smaakt zuur ; Sideshow Simpsons

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Bevat
Censuur smaakt zuur
Sideshow
Extra onderwerp
Strips (jeugd verhalend)
Titel
Censuur smaakt zuur ; Sideshow Simpsons
Auteur
Matt Groening
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Infotex, 2001
48 p. : ill.
ISBN
90-6334-582-8 (paperback) 9789063345822 (paperback)

Besprekingen

Een kleurrijke, humoristische balloonstrip met twee verhalen over de Simpsons van de bekende tv-serie. Deze serie geeft een karikatuur van de maatschappij met een onbenullige minkukel van een vader en een even domme en eigenwijze zoon. De rest van de familie is al niet beter en de Amerikaanse samenleving zoals die naar voren komt al evenmin. Heldere, kleurrijke, overdreven tekeningen. Verhaaltjes die inspelen op typisch Amerikaanse zaken. Voor Nederlandse begrippen zijn die verhalen en de humor wat mager, maar de liefhebbers van de serie zullen het wel willen lezen.

Over Matt Groening

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Matthew Abraham Groening (Portland (Oregon), 15 februari 1954) is een Amerikaans striptekenaar, cartoonist en animatiefilmmaker. Hij is vooral bekend als de bedenker van de tekenfilmseries The Simpsons, Futurama en Disenchantment.

Zijn eerste werk was de strip Life in Hell, waarmee hij de aandacht trok van James L. Brooks, de oprichter van Gracie Films, die een tekenaar zocht voor korte animatiefilmpjes die gebruikt konden worden in The Tracy Ullman Show. Zo ontstonden The Simpsons. Hij ontleende veel namen aan zijn eigen gezinssituatie. Zijn ouders heten Homer en Margaret en zijn jongere zusjes Lisa en Maggie. De schrijvers voor de serie gaven de naam 'Abraham' aan opa Simpson, de naam van Matts opa. Sommige achternamen, als Flanders, Quimby en Lovejoy, zijn afgeleid van belangrijke straten in Portland.

In 2012 kreeg Groening een ster op de Hollywood Walk of Fame, vlak naast de al aanwezige ster van The Simpsons…Lees verder op Wikipedia

Suggesties