Strip
Nederlands

De bier boys ; Tanks voor dank

Matt Groening (auteur)

De bier boys ; Tanks voor dank

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
1. De Bierboys - Moe moet een week het ziekenhuis in voor een operatie. Homer en zijn toogmaten baten met plezier Moe's bar uit tijdens zijn afwezigheid en krijgen de smaak te pakken. Wanneer Moe terugkeert, openen ze zelf een prestigieuze club "De Bierboys". Vrij vlug wordt het de best verkochte bar in Springfield en dreigt Moe daardoor failliet te gaan... 2. Tanks voor dank - Opa Simpson krijg
Bevat
De bier boys
Tanks voor dank
Extra onderwerp
Strips (jeugd verhalend), strip
Titel
De bier boys ; Tanks voor dank
Auteur
Matt Groening
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Dupuis, 2004
46 p. : ill.
ISBN
90-6334-649-2 (paperback)

Besprekingen

Een bundel met drie korte stripverhalen over de tekenfimfiguren The Simpsons. In het eerste begint Homer Simpson met een aantal vrienden een exclusieve bar, in het tweede koopt opa een tank en in het kortste verhaal probeert Homer een kamer te behangen. De personages zien er net zo uit als in de films en er is geprobeerd om dezelfde soort verhalen te vertellen, maar de humor van Matt Groenings tekenfilms werkt niet goed in een stripverhaal. Deze uitgave is niet veel meer dan een poging van de uitgever om een graantje mee te pikken van het succes van de tekenfilmserie.

Over Matt Groening

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Matthew Abraham Groening (Portland (Oregon), 15 februari 1954) is een Amerikaans striptekenaar, cartoonist en animatiefilmmaker. Hij is vooral bekend als de bedenker van de tekenfilmseries The Simpsons, Futurama en Disenchantment.

Zijn eerste werk was de strip Life in Hell, waarmee hij de aandacht trok van James L. Brooks, de oprichter van Gracie Films, die een tekenaar zocht voor korte animatiefilmpjes die gebruikt konden worden in The Tracy Ullman Show. Zo ontstonden The Simpsons. Hij ontleende veel namen aan zijn eigen gezinssituatie. Zijn ouders heten Homer en Margaret en zijn jongere zusjes Lisa en Maggie. De schrijvers voor de serie gaven de naam 'Abraham' aan opa Simpson, de naam van Matts opa. Sommige achternamen, als Flanders, Quimby en Lovejoy, zijn afgeleid van belangrijke straten in Portland.

In 2012 kreeg Groening een ster op de Hollywood Walk of Fame, vlak naast de al aanwezige ster van The Simpsons…Lees verder op Wikipedia

Suggesties