Strip
Nederlands

De grote springfield frink-out ; Burns op borden

Matt Groening (auteur)

De grote springfield frink-out ; Burns op borden

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Bevat
De grote springfield frink-out
Burns op borden
Titel
De grote springfield frink-out ; Burns op borden
Auteur
Matt Groening
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Infotex, 2001
48 p. : ill.
ISBN
90-6334-568-2 (paperback) 9789063345686 (paperback)

Besprekingen

Al weer het zestiende album met drie verhalen over de familie Simpson. In het eerste verhaaltje frustreren de spijbelende Bart, Lisa en Milhouse de plannen van de gewetenloze Burns om miljonair te worden en pesten ze en passant de schooldirecteur; in het tweede draait het om pseudo-olympische spelen ter meerdere glorie van de multimiljonair Burns; in het derde wordt een stripverzamelaar knettergek als hij zijn eigen collectie moet opbranden om in leven te blijven. De figuren - door verschillende medewerkers van de tekenfilmserie waarop de strip is gebaseerd - zijn even eenvoudig en strak als in die heel populaire films, vooral ook gedragen door de heel irritante stemmetjes. Over de stripversie (zonder die stemmetjes) variëren de meningen. De vertaling houdt niet over. Hoewel de verhaaltjes simpel zijn (vanaf circa 10 jaar), zit er een dosis absurdistische humor in die ook oudere jeugd aanspreekt.

Over Matt Groening

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Matthew Abraham Groening (Portland (Oregon), 15 februari 1954) is een Amerikaans striptekenaar, cartoonist en animatiefilmmaker. Hij is vooral bekend als de bedenker van de tekenfilmseries The Simpsons, Futurama en Disenchantment.

Zijn eerste werk was de strip Life in Hell, waarmee hij de aandacht trok van James L. Brooks, de oprichter van Gracie Films, die een tekenaar zocht voor korte animatiefilmpjes die gebruikt konden worden in The Tracy Ullman Show. Zo ontstonden The Simpsons. Hij ontleende veel namen aan zijn eigen gezinssituatie. Zijn ouders heten Homer en Margaret en zijn jongere zusjes Lisa en Maggie. De schrijvers voor de serie gaven de naam 'Abraham' aan opa Simpson, de naam van Matts opa. Sommige achternamen, als Flanders, Quimby en Lovejoy, zijn afgeleid van belangrijke straten in Portland.

In 2012 kreeg Groening een ster op de Hollywood Walk of Fame, vlak naast de al aanwezige ster van The Simpsons…Lees verder op Wikipedia

Suggesties