Boek
Nederlands

Heen

Mel Hartman (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De 16-jarige George Borg voelt Tunnels aan, doorgangen tussen werelden. Vanwege haar talent wordt ze naar De Ark gebracht, een opleiding- en opvangcentrum voor wezens. Daar gaat een wereld voor haar open, maar ontdekt ze ook steeds meer gevaren. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Heen
Auteur
Mel Hartman
Taal
Nederlands
Uitgever
[Sint-Amands]: Hamley Books, 2022
358 p. : ill.
ISBN
9789464510850 (hardback)

Besprekingen

Een young adult urban fantasyverhaal. De zestienjarige George Borg leidt een eenvoudig leven, tot ze erachter komt dat de wereld niet is zoals iedereen denkt. Niet alle mensen zijn menselijk en zij is allesbehalve doorsnee. Ze voelt immers Tunnels aan, een doorgang tussen werelden. Vanwege van haar talent wordt ze naar De Ark gebracht, een bijzonder opleiding- en opvangcentrum voor wezens. Daar gaat een fascinerende wereld voor haar open, maar ontdekt ze ook steeds meer gevaren. In vlotte, hedendaagse stijl geschreven. Met enkele mysterieuze zwart-witfoto’s bij het begin van de hoofdstukken. Mel Hartman is auteur van young adult en jeugdboeken. Dit is het eerste deel van de tweedelige reeks: 'Tunnels'. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Mel Hartman

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Tannetjeriek

Mel Hartman (20 oktober 1972, Oostende) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Hartman debuteerde in mei 2007 met De Fantasiejagers, dat in 2008 vervolgd werd met Droomloos en in 2009 met Angstdroom. Het vierde deel, Droombeeld, is in 2011 verschenen.

In juni 2010 verscheen van een nieuwe reeks het eerste deel, Anders: een Manon Maxim roman.

Hartman schreef rond de eeuwwisseling voornamelijk columns voor een plaatselijke krant in Den Haag en wetenschappelijke artikels met als onderwerp de slaap. Daarna schreef Hartman een paar jaar columns voor het online magazine Banger Sisters, die werden gebundeld in het E-book en luisterboek Hersenkronkels.

Hartman schrijft ook korte verhalen voor uitgeverij Parelz, waarvan sommige werden opgenomen in de bundel Spel der Grenzen, die in november 2010 werd gepubliceerd. Naast zeven spannende verhalen werd er ook een ko…Lees verder op Wikipedia