Boek
Nederlands

De baai der zuchten

Nora Roberts (auteur), Iris Bol (vertaler), Marcel Rouwé (vertaler)
Als zeemeermin Annika, op queeste om 3 sterren te vinden, verliefd wordt op een van haar medestrijders worstelt ze met haar gevoelens.
Extra onderwerp
ROM, liefde, avontuur, fantasy
Titel
De baai der zuchten
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Iris Bol Marcel Rouwé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bay of Sighs
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2016
331 p.
ISBN
9789022576410 (paperback)

Besprekingen

Lang geleden schiepen drie godinnen de sterren van vuur, water en ijs om de geboorte van een koningin te eren. Een vierde godin genaamd Nerezza betoverde de sterren. Wanneer zij ze alle drie in haar macht krijgt, zal de maan sterven, het licht doven en Nerezza over de duisternis regeren. Jaren later gaan zes wachters op queeste, allen afstammelingen van de drie godinnen. Ze gaan op zoek naar de gevallen sterren om ze veilig in hun baan om de maan te brengen. Het wachtersgezelschap is een gemêleerd gezelschap bestaande uit een zeemeermin, een zieneres, een cyclaan, een reiziger, een tovenaar en een onsterfelijke. Hun band is in korte tijd sterk geworden en samen gaan zij ten strijde tegen Nerezza en haar hulpje Malmon. ‘De baai der zuchten’ is het tweede deel* (deel 1: ‘Een ster van vuur’) in de sterren trilogie. Het leent zich er minder voor om afzonderlijk gelezen te worden. In de proloog wordt de historie van de sterren beschreven, maar niet de zoektocht naar de ster van vuur uit he…Lees verder

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bestseller 60

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

Suggesties