Boek
Nederlands

De pakjespiraat

Reggie Naus (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
De pakjespiraat
×
De pakjespiraat De pakjespiraat
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De familie Donderbus heeft een hekel aan Sinterklaas. Stoute kinderen moeten juist beloond worden. Opa Donderbus gaat wel erg ver. Op pakjesavond verkleedt hij zich als Sinterklaas en gaat hij op rooftocht. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Buren, Zeerovers
Extra onderwerp
SIN, AVV, verhalen, avontuur, sint
Leesniveau
AVI 8, AVI E5, AVI M6
Titel
De pakjespiraat
Auteur
Reggie Naus
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2015
99 p. : ill.
ISBN
9789021675145 (hardback)

Besprekingen

Billy Donderbus en Michiel Brugman zijn vrienden en buren. De Donderbussen zijn piraten en hebben een hekel aan Sinterklaas. Bij piraten worden stoute kinderen beloond, maar Sint doet precies het omgekeerde. Dus barricaderen ze hun woning. Opa D. heeft aan alles een hekel, is onbehouwen, zuipt en is agressief. En pakjesavond is voor hem de ergste avond van het jaar. In de buurt wordt gedemonstreerd door mensen die voor en tegen Zwarte Piet zijn. Opa gaat als Sint verkleed op rooftocht bij de andere buren van Billy. Hij steelt en slaat de boel aan diggelen. Michiel en Billy proberen hem te stoppen. Ook de andere leden van de familie Donderbus trachten hem te vangen. Maar is hij wel te stoppen en door wie? Ook wordt duidelijk hoe het zo is gekomen dat Pieten zwart zijn geworden en Amerigo wit. Maar krijgen ze toch een andere kleur? Dit zevende, los te lezen deel in de reeks 'De piraten van hiernaast'* is een creatieve, grappige bijdrage aan de Zwarte Pieten-discussie en benadrukt het in…Lees verder

Over Reggie Naus

Reggie Naus (Uden, 31 mei 1973) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Doordat Naus - naar eigen zeggen - als kind uren doorbracht met tekenen verwachtte iedereen dat hij tekenaar zou gaan worden. Echter, op zijn dertigste had hij nog niet besloten wat hij wilde worden. Eigenlijk wilde hij het liefste een piraat zijn, totdat hij een keer zeeziek werd op een stormachtige zee. In die tijd kocht Naus een hoop oude boeken en schreef een paar boeken over geschiedenis. Verder werkte hij voor een aantal kranten en tijdschriften. Uiteindelijk vond Naus het schrijven van verhalen zo leuk dat hij boekenschrijver is geworden.

Werk

  • De Vliegende Hollander: Biografie van een spookschip, 2005, ook verschenen als speciale Efteling uitgave
  • Zwartmakerij in het Land van Ravenstein: De geschiedenis van Jacobus van der Schlossen, 2006
  • Verhalen uit het Maasland…Lees verder op Wikipedia

Suggesties