Boek
Nederlands

Centraal-Engeland

Remco Ensel (auteur), Sandra Langereis (auteur)
Deze reisgids voor Centraal-Engeland leidt u van het vlakke East Anglia naar de zacht glooiende heuvels van de Cotswolds. De streek staat bekend als het culturele hart van het Verenigd Koninkrijk, een betiteling die het dankt aan de eeuwenoude colleges van de universiteitssteden Cambridge en Oxford en aan Shakespeare's Country, met Stratford-upon-Avon als pelgrimsoord voor bewonderaars van de verm
Titel
Centraal-Engeland
Auteur
Remco Ensel Sandra Langereis
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, 2017 | Andere uitgaves
319 p. : ill.
ISBN
9789025763367 (paperback)

Besprekingen

Centraal-Engeland biedt voor elk wat wils: de natuurliefhebber wandelpaden van Norfolk tot aan de Welsh Marshes in Shropshire, de geschiedenisfreak historische landhuizen, tuinen en kastelen, de city tripper Oxford, Cambridge, Coventry en Stratford-upon-Avon.

Deze vlot lezende gids in de 'Dominicus reeks' voert je door dit zeer interessante vakantiegebied. De foto's in kleur zijn zeer helder, vaak over een volledig blad en de kaarten, zowel van steden als van deelgebieden, zijn zeer duidelijk met leesbare straat- en plaatsnamen.

Inhoudelijk is de gids klassiek opgebouwd. De eerste drie hoofdstukken handelen over algemene zaken zoals het landschap, het leven van elke dag, de keuken, de geschiedenis van de regio en de kunst. Hoofdstukken vier tot tien brengen de verschillende regio's in beeld: East Anglia, Cambridge, Oxford, Shakespeare's Country, de Cotswolds enz. Afgesloten wordt met de praktische informatie en een register. In een 20-tal groengekleurde kadertjes staat h…Lees verder
Onder Centraal-Engeland wordt in deze reisgids verstaan het gebied ten noorden van de lijn Southend-on-Sea – Londen – Bristol en ten zuiden van Liverpool – Manchester – Sheffield – Lincoln. Het is een deels door toeristen overlopen gebied en deels bevat het andere, echt niet onaantrekkelijke stukken die minder in trek zijn. Deze gids biedt een prima handvat bij het trekken door dit deel van Engeland. Hij biedt, zoals het hoort, voldoende algemene achtergrondinformatie, terwijl die per deelgebied ook aan de wensen tegemoet komt. In kaders wordt aandacht geschonken aan wat ‘andere’ zaken als bijvoorbeeld ‘Alice in Wonderland’ en 'De stoommachine van James Watt'. Het geheel bevat relevante, gekleurde landkaarten en aardige kleurenfoto’s. Een nuttige, kwalitatief goede gids. Met register. Herziene en uitgebreide druk.