Grote letter
Nederlands

Buitenstaanders

Na een auto-ongeluk raakt een jong gezin verzeild in een uiterst merkwaardig milieu.
Titel
Buitenstaanders
Auteur
Renate Dorrestein 1954-2018
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2014
315 p.
ISBN
9789036402200 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een niet al te harmonieus samenlevend echtpaar en hun twee klierige zoontjes belanden na een ongelukkige automanoeuvre van pa, kort nadat zij hun huis hebben verlaten op weg naar een verre vakantiebestemming, in de sloot. Een toevallig passerend gehandicapt meisje leidt hen naar het dichtstbijzijnde huis, dat er nogal ongewoon uit ziet. Nog ongewoner zijn de bewoners, die de drenkelingen onmiddellijk opnemen en hen betrekken bij de voorbereidingen voor een die avond te houden feest. In een tijdsbestek van enkele uren voltrekken zich enkele gebeurtenissen die de enige onschuldige in het gezelschap bijna noodlottig zullen worden. De knappe structuur, de relativerende, vaak humoristische toon maken deze roman, balancerend op het grensgebied tussen psychologische roman en thriller, tot een zeer opmerkelijk boek.

Over Renate Dorrestein

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jan Harm Bakhuys

Renate Maria Dorrestein (Amsterdam, 25 januari 1954 - Aerdenhout, 4 mei 2018) was een Nederlandse schrijfster, journaliste en feministe.

Biografie

Renate Dorrestein groeide op in een rooms-katholiek advocatengezin in Amstelveen. In 1967 was ze in het programma Monitor samen met Coen van Vrijberghe de Coningh in gesprek als jeugdbestuurslid van Wildlife Rangerset met de Nederlandse prins-gemaal Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Na de lagere school, geleid door nonnen, en het gymnasium aan het Keizer Karel College ging ze als leerling-journalist werken bij Libelle en Panorama. Door de vele reizen die ze kon maken voor het blad en de ervaringen die ze opdeed, werd haar persoonlijkheid en daardoor ook haar schrijfstijl gevormd. Na een aantal jaren ging ze in 1977 freelance schrijven. Midden jaren zeventig was Dorrestein al samen met een vriendin, Liesbeth Hendrikse, het productiebureau Proburo gestart, dat bijlage…Lees verder op Wikipedia