Strip
Nederlands

Bollie en Billie gaan aan de gang!

Ook verschenen als 60 gags van Bollie en Billie nr. 2

Roba (auteur)

Bollie en Billie gaan aan de gang!

Ook verschenen als 60 gags van Bollie en Billie nr. 2

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Eenpagina-ballonstrips.
Extra onderwerp
humor, strips
Titel
Bollie en Billie gaan aan de gang!
Ook verschenen als
60 gags van Bollie en Billie nr. 2
Auteur
Roba
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
60 gags de Boule et Bill no.1
Uitgever
Antwerpen: Dupuis, 2019
62 p. : ill.
ISBN
9789031437566 (paperback)

Besprekingen

Bollie is een gewone, kleine jongen. Zijn beste vriend is zijn speelse cockerspaniël Billie. Billie heeft nóg een grote liefde: Caroline, de schildpad. De verhaaltjes en belevenissen spelen in een vriendelijke omgeving: vooral thuis en in het gezin. In 2019 werden de Franse albums die bij Dupuis verschenen, opnieuw uitgegeven. In het Nederlands zijn dat 21 delen. De gags zijn chronologisch opgenomen en sommige albums kregen een nieuwe coverillustratie. Dit is het tweede deel*. De delen zijn afzonderlijk leesbaar. Leuke, onschuldige éénpaginagrappen in zeven of acht tekeningen. Herkenbaar getekend en prima ingekleurd. In feite geschikt voor alle leeftijden. De aansluiting is het best bij kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Roba

Jean Roba (Schaarbeek, 28 juli 1930 - Brussel, 14 juni 2006) was een Belgisch illustrator en stripauteur.

Midden jaren 50 startte hij als illustrator in de reclamewereld om er als studiochef te eindigen. Deze stiel leerde hem om op een efficiënte wijze te tekenen.

In 1957 begon hij illustraties te maken voor educatieve albums en de tijdschriften van Dupuis (waaronder het stripweekblad Spirou (Robbedoes)) via het agentschap World Press. Hij kreeg voor Spirou onder meer als opdracht de wekelijkse voorpagina te tekenen. In 1958 tekende hij voor het blad zijn eerste strips: De dappere chauffeur en Hoe Troje aan het licht kwam, beiden in de reeks De verhalen van Oom Wim. Dat deed hij onder de naam "Robeddy", wat ook verwijst naar tekenaar Eddy Paape, die de verhalen inktte.

Eind jaren 50 werd hij door André Franquin als medewerker aangeworven voor de reeks Robbedoes en Kwabbernoot. Franquin had toen zijn handen vol met het ex…Lees verder op Wikipedia