Boek
Nederlands

Het grote boek van Sinterklaas

Saskia Halfmouw (illustrator), Theo Olthuis (auteur), Leny Van Grootel (auteur)
Bundel vol verhalen en met vier gedichten over Sinterklaas, inclusief een aantal knutseltips. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
VOO, SIN, verhalen, sint
Titel
Het grote boek van Sinterklaas / Theo Olthuis, Leny van Grootel, Thijs Goverde ... [et al.]; ill. Saskia Halfmouw
Illustrator
Saskia Halfmouw
Auteur
Theo Olthuis Leny Van Grootel Thijs Goverde 1971-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Holland, 2008
146 p. : ill.
ISBN
9789025110642 (hardback)

Besprekingen

Het behoort tot de traditie van Uitgeverij Holland om verhalen uit te geven rond de feesten van het jaar, en om in dergelijke bloemlezingen de auteurs uit het fonds te presenteren. In Het grote boek van Sinterklaas vinden we vooral verhalen van bekende auteurs als Mieke van Hooft, Henk van Kerkwijk, Anne Takens, Peter Smit en Theo Olthuis. Verder zijn er ook enkele minder bekende auteurs, zoals Ria Lazoe, Henk van Straten of Eus Roovers. In totaal bevat de bundel 16 verhalen en vier gedichten. Daarnaast zijn er nog vier stripverhalen die letterlijk en figuurlijk een inkijkje geven in de keuken van Sint en zijn pieten.
De thematische rode draad in de bijdragen sluit aan bij de hedendaagse trend in Sinterklaasverhalen. Alles wat er maar mis kan gaan vanaf het vertrek van de Sint uit Spanje tot zijn bezoek aan Nederland en België gaat ook mis: het paard is ziek, de pakjesboot wordt overvallen door piraten, Sint heeft het slechte idee om zelf voor Piet te spelen en één van zijn …Lees verder
Groot verhalenboek dat bestaat uit zestien verhalen, vier gedichten en vier knutselpagina’s over Sinterklaas. De verhalen die zich goed laten voorlezen gaan over uiteenlopende, maar bekende onderwerpen. Zo is Sinterklaas zijn staf kwijt, is het even spannend of hij dit jaar zal komen en wil hij op een dag geen cadeautjes geven. Alle verhalen zijn verlevendigd met meerdere kleurenillustraties die wisselend van formaat zijn. Ze voegen weinig aan de verhalen toe, maar zorgen voor eenheid. Naast vier leuke gedichten zijn er ook vier dubbele stripachtige pagina’s opgenomen met recepten en knutseltips. Alle auteurs komen uit de stal van de uitgever van dit boek. Na elke bijdrage volgt er een beknopte bibliografie van de desbetreffende auteur. Soortgelijke eerder verschenen bundels zijn 'Het grote roversboek'* en 'Het grote heksenboek'**. Op het omslag staan Sinterklaas en zijn Pieten op de boot terwijl er één Zwarte Piet met het boek in het water dreigt te vallen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar…Lees verder

Over Saskia Halfmouw

Saskia Halfmouw (Den Haag, 3 april 1968) is een Nederlands illustratrice.

Levensloop

Jeugd en opleiding

Saskia Halfmouw werd geboren in Den Haag en groeide op in Ede. Na haar middelbare school studeerde zij grafische vormgeving aan het ArtEZ in Arnhem.

Loopbaan

Halfmouw debuteerde in 1993 haar boek Van huilen krijg je dorst van Anke Kranendonk. Hierna ging zij werken als fulltime illustratrice. Ze werkten onder meer samen met de schrijvers Paul Biegel, Mieke van Hooft, Thijs Goverde, Chris Winsemius en Rom Molemaker. Later ging zij ook illustraties maken voor de boeken van Henk Hardeman, Vivian den Hollander, Anna Woltz en Leny van Grootel. Ook maakte ze illustraties voor de boekenserie Foeksia van Paul van Loon. De verhalen gaan vooral over humor en sprookjes.

Bibliografie

Dit …Lees verder op Wikipedia

Suggesties