Boek
Nederlands

Alles wat ik voel : het grote emotieboek

Stine Jensen (auteur), Marijke Klompmaker (illustrator)
+1
Alles wat ik voel : het grote emotieboek
×
Alles wat ik voel : het grote emotieboek Alles wat ik voel : het grote emotieboek

Alles wat ik voel : het grote emotieboek

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Omdat Klaar mij niet uitgenodigde voor haar feestje, nodig ik haar ook niet uit! Twintig verhalen van kinderen over gevoelens als angst, verliefd, jaloers en verlegen zijn. Met uitleg en ook aandacht voor de ideeën van historische personen en kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Gevoelens
Titel
Alles wat ik voel : het grote emotieboek
Auteur
Stine Jensen
Illustrator
Marijke Klompmaker
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2017
153 p. : ill.
ISBN
9789020622126 (hardback)

Besprekingen

Naast de basisemoties blij, boos, bang en bedroefd zijn er nog veel meer gevoelens, zoals moed, verveling, trots, schuld, liefde, schaamte en jaloezie. Emoties komen spontaan opborrelen, maar gevoelens houden langer aan. Hoe je jezelf echt voelt, is vaak een hele zoektocht, laat staan dat je weet hoe het met een ander is gesteld. Aan de hand van twintig herkenbare situaties - verteld in de ik-vorm - gaat de auteur dieper in op de emoties of gevoelens die erachter zitten. Hierbij grijpt zij regelmatig terug naar bekende personen uit de geschiedenis en haalt zij filosofen aan. Zo leer je o.a. hoe Hippocrates bedroefdheid te lijf ging, dat Seneca vond dat je je woede moet beheersen en waarom David Hume trotsheid nuttig vond. Open vragen, rechtstreeks aan de lezer gesteld, nodigen uit tot bespiegeling en stimuleren tot nadenken: Vind jij verlegenheid een positieve eigenschap? Vind jij dat ‘je ongelukkig voelen’ bij het leven hoort?. Tot slot lees je hoe de personen uit de verhalen zelf he…Lees verder

Over Stine Jensen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Stine Jensen (Hillerød, 13 januari 1972) is een Deens-Nederlands filosofe en publiciste.

Leven en werk

Ze werd geboren in Denemarken, maar kwam al voor haar eerste verjaardag samen met haar ouders en tweelingzus Lotte Jensen naar Nederland omdat haar vader daar werk vond. Ze heeft nog altijd de Deense nationaliteit.

Zij studeerde literatuurwetenschappen (cum laude afgestudeerd) en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tussen 2002 en 2007 pendelde ze tussen Amsterdam en Istanboel; ze woonde enige tijd in de Turkse metropool om te schrijven aan haar boek Turkse vlinders over interculturele liefdesrelaties. Ook was zij docente aan de Vrije Universiteit.

Jensen schreef meer boeken, vaak vanuit een filosofisch perspectief. Daarnaast schrijft ze columns voor NRC Handelsblad. Ook verschenen er bijdragen van haar in diverse tijdschriften, waaronder Armada, Biografie Bulletin, en Fi…Lees verder op Wikipedia