Boek
Nederlands

Dragers van de zwarte staf

Terry Brooks (auteur), Fanneke Cnossen (vertaler)
Een tovenaar probeert een vallei te beschermen tegen een invasie.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Dragers van de zwarte staf
Auteur
Terry Brooks
Vertaler
Fanneke Cnossen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bearers of the black staff
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2011
380 p.
ISBN
9789022558010 (paperback)

Besprekingen

Verhaal uit het verleden van de lange Shannara-reeks, eerste deel van een 'prequel'-serie. Een aantal verzamelde volkeren leeft in een vallei die afgesloten is van de door oorlog verscheurde buitenwereld. Na vijfhonderd jaar valt de bescherming weg en vindt de buitenwereld toegang tot de vallei. Niet iedere valleibewoner wil echter geloven dat hun wereld op het punt staat onherkenbaar te veranderen. Een redelijk spannend verhaal dat in een vlot tempo verloopt. De grote zwakte van het boek is de vlakheid van de karakters. Een van de hoofdpersonen, Sider Ament, wordt geïntroduceerd als een geheimzinnig, bijna magisch wezen, maar al wat uitzonderlijk aan hem is, is zijn magische staf. De vlotte ontwikkelingen en het interessante uitgangspunt maken dat men toch wel verder blijft lezen. Weinig spectaculair fantasy-verhaal voor fans van de serie. Kleine druk.

Over Terry Brooks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Terence Dean (Terry) Brooks (Sterling (Illinois), 8 januari 1944) is een Amerikaans schrijver van epische of high fantasy. Hij is vooral bekend geworden door zijn serie Shannara, waarvan het eerste deel, Het Zwaard van Shannara, in 1977 verscheen.

Brooks werd geboren in Sterling, Illinois en studeerde Engelse literatuur aan het Hamilton College in New York. Aan de Washington & Lee University studeerde hij rechten. Aanvankelijk werkte hij als advocaat, maar na de publicatie van zijn eerste boek besloot hij in 1986 om fulltime te gaan schrijven.

Brooks schreef ook het boek Star Wars Episode I: A Phantom Menace (1999) van de gelijknamige film.

Biografie

Brooks werd geboren op het platteland in het middenwesten van het stadje Sterling, Illinois en vertoefde daar een groot deel van zijn leven. Hij studeerde Engelse literatuur en studeerde af in 1966. Later behaalde hij zijn diploma in rechten aa…Lees verder op Wikipedia