Boek
Nederlands

Doorbreek de stilte

Val McDermid (auteur), Frank Lefevere (vertaler)
Oud-inspecteur Carol Jordan en profiler Tony Hill pakken hun vriendschap weer op en het oude onderzoeksteam komt weer samen om een aantal verdachte zelfmoorden te onderzoeken.
Titel
Doorbreek de stilte
Auteur
Val McDermid
Vertaler
Frank Lefevere
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Splinter the silence
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2016
348 p.
ISBN
9789024572083 (paperback)

Besprekingen

Het negende deel in de Hill-Jordan reeks van de Schotse auteur (1959) brengt alle oudgedienden weer samen. Oud-inspecteur Carol Jordan heeft zich na de gebeurtenissen waarbij haar broer en schoonzus om het leven kwamen, teruggetrokken in hun huis om de verbouwing af te maken. Als ze wordt gevraagd om een team samen te stellen dat belast zal worden met moordzaken in de hele regio, pakt psycholoog en profiler Tony Hill hun kwetsbare vriendschap weer op om haar (ontkende) alcoholprobleem te lijf te gaan door zich samen te richten op zaken die zijn aandacht hebben getrokken. Een aantal hoogopgeleide vrouwen, die door hun feministische meningen door de sociale media verguisd werden, heeft zelfmoord gepleegd. Carol vraagt haar oud-collega’s voor dit team, maar ondertussen heeft er weer een (zelf)moord plaats gevonden die raakvlakken heeft met de vorige. In vlotte en beeldende taal neemt de auteur de lezer mee in de wereld van de hedendaagse recherche, het teamwerk, de specialisaties, de int…Lees verder

Over Val McDermid

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Val McDermid (4 juni 1955) is een Schots schrijfster van misdaadboeken. Ze is vooral bekend geworden met haar serie thrillers waarin Dr. Tony Hill de hoofdrol speelt.

McDermid is opgegroeid in het Schotse Kirkcaldy, waar ze de Kirkcaldy Highschool bezocht. Ze studeerde aan het St. Hilda's College aan de Universiteit van Oxford en ging na haar studie aan de slag als journaliste. Ook was ze korte tijd toneelschrijfster.

In 1987 behaalde ze haar eerste succes met de roman Report for Murder, de eerste in de reeks rond de lesbische journaliste Lindsay Gordon. Homoseksualiteit is een regelmatig terugkerend thema in haar boeken. Ze schreef ook een reeks rond de vrouwelijke privé-detective Kate Brannigan en een rond de profiler dr. Tony Hill, die de basis vormde voor de ITV-misdaadreeks Wire in the Blood.

Bibliografie