Livre
Néerlandais

De wraak van Adriaan H.

Henk Hokke (auteur), Wilbert Van der Steen (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Adriaan lijkt een gewone jongen, maar door byzondere gaven kan hij dingen verplaatsen en rampen voorkomen. Vanaf ca. 8 jaar.
Niveau de lecture
AVI 8
Titre
De wraak van Adriaan H. / Henk Hokke ; met tek. van Wilbert van der Steen
Auteur
Henk Hokke
Dessinateur
Wilbert Van der Steen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2003
80 p. : ill.
ISBN
90-269-9752-3

Commentaires

Een circusvoorstelling organiseren met de klas vormde al vaker de basis voor een jeugdverhaal. Meestal groeit de klasgroep door het vele oefenen naar elkaar toe. Maar Adriaan en Daniek zitten niet in het soort gezellige klas met een op handen gedragen meester dat bij dit verhaalconcept hoort. Meester Sluimer is een zelfingenomen, flauwe leerkracht die graag over zijn overwinningen in de schaakclub opschept. En voor die schaakclub moet het klascircus geld verzamelen zodat het clublokaal kan worden gemoderniseerd.

Adriaan, het hoofdpersonage, heeft bijzondere gaven. Hij voelt dingen aan die in de toekomst zullen gebeuren en kan voorwerpen manipuleren zonder ze aan te raken. De gewone toon waarop deze paranormale eigenschappen een plaats krijgen in het leven van Adriaan vind ik verfrissend en aangenaam. En de warmhartige manier waarmee hij uiteindelijk in de onsympathieke meester een mens van vlees en bloed herkent, vind ik buitengewoon. Een verrassende ontknoping van een verhaal …Lire la suite
Adriaan is een bescheiden jongen met een bijzondere gave. Hij kan voorwerpen laten bewegen; ook voorziet hij soms een ongeval. Hij snapt niet waarom zijn opschepperige meester vaak onaardig tegen hem doet. Wanneer de klas een circusvoorstelling zal geven om de schaakclub van de meester aan geld te helpen, gunt meester Adriaan niet de functie van spreekstalmeester, maar eist deze taak voor zichzelf op. Tijdens de voorstelling valt een lichtbak van het plafond. Doordat Adriaan net op tijd de meester wegduwt, valt de schade mee. Adriaan neemt de taak van de meester over. Van diens vrouw verneemt hij waarom meester soms zo vreemd naar hem doet. Nogal geconstrueerd verhaal met ongeloofwaardige situaties; weinig humor, niet echt spannend. Verlucht met aardige zwartwittekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.