Lecture facile
Néerlandais

Geheim agent

Mirjam Oldenhave (auteur), Wilbert Van der Steen (dessinateur)
Titre
Geheim agent
Auteur
Mirjam Oldenhave
Dessinateur
Wilbert Van der Steen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2004
41 p. : ill.
ISBN
90-276-7664-X (hardback) 9789027676641 (hardback)

Commentaires

Zoals bekend is de 'Zoeklicht'-serie bedoeld voor kinderen vanaf negen jaar die moeite hebben met lezen. De boeken hebben een AVI- niveau dat schommelt tussen AVI 4 tot maximum AVI 7. Alle boeken hebben een LEESLAT aanduiding ( Leeservaring, AVI en Thema).

In Geheim agent van Mirjam Oldenhave ontdekt Rins dat zijn slome oom in werkelijkheid een geheim agent is. Oom Ben werd gevangen door boeven en hij rekent op zijn neefje om hem te bevrijden. Het verhaalverloop is rechtlijnig, met een beperkt aantal personages en een eenvoudige taal. Ondanks de leestechnische beperkingen van AVI 3: geen drielettergrepige woorden en een beperkt aantal woorden per zin, klinken de zinnen vlot en natuurlijk. De inhoud is spannend, maar weinig realistisch. Welke kleine jongen zal niet eens zijn ouders verwittigen als hij alleen weet dat zijn oom in gevaar verkeert? [Anita Wuestenberg]
De saaie oom Ben van Rins blijkt een geheim agent te zijn. Wanneer zij samen op weg naar Artis zijn, worden ze gevolgd door criminelen die oom Ben ontvoeren. Met behulp van een mobiele telefoon blijft Rins in contact met zijn oom. Deeltje uit de serie Zoeklicht-start Spanning, een serie met leestechnisch eenvoudige verhalen die inhoudelijk op niveau zijn. Een spannend verhaal dat met veel vaart in een vlotte stijl is geschreven. Het bestaat uit tien korte en overzichtelijke hoofdstukken. Iedere zin begint op een nieuwe regel en bevat geen moeilijke woorden (AVI 3). De door de pagina omkaderde zwart-wittekeningen, ingekleurd met grijstinten, geven een goed beeld van het verhaal. De bijgeleverde cd's (samen 82 min.) bevatten een integrale weergave van het boek voorgelezen in meeleestempo door Joep Dorren op AVI-niveau 3. Een spannend verhaal voor kinderen vanaf ca. 8 jaar die moeite hebben met lezen.