Personen met een leesbeperking

De bib voorziet een uitgebreid aanbod aan leesmateriaal voor personen met een leesbeperking.

Laat je dus niet afschrikken als je minder goed kan lezen!

Groteletterboeken

Door de grotere en eenvoudig leesbare letters zijn groteletterboeken gemiddeld anderhalf keer zo dik als normale boeken. Daarom verschijnen ze soms in twee of drie banden. De collectie groteletterboeken is erg uitgebreid: romans, thrillers, detectives, bestsellers, … Er is voor elk wat wils.

Makkelijk lezen

  • De 'makkelijk lezen'-boeken voor volwassenen zijn leesboeken en informatieve boeken voor personen die problemen hebben met vlot lezen en voor anderstaligen die Nederlands willen leren. 
  • De 'Wablieft'-krant brengt wekelijks het nieuws in eenvoudig Nederlands.

Luisterpuntbibliotheek

Luisterpunt is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking. Luisterpunt bouwt een specifieke werking uit voor blinden, slechtzienden, afasiepatiënten, personen met dyslexie of mensen die door een fysieke beperking geen boek kunnen hanteren.

Anderslezen-app

Anderslezen maakt boeken, kranten en tijdschriften toegankelijk voor mensen met een leesbeperking. De Anderslezen-app is een toepassing om luisterboeken en e-boeken te lezen op uw tablet of smartphone. De app maakt boeken toegankelijk door het gebruik van een computerstem, tekstvergroting, kleurencontrasten, tekstmarkering en koppeling met braille-apparaten.

U kunt met deze app boeken online lezen maar ook boeken downloaden naar uw toestel zodat u achteraf kan blijven doorlezen, ook als u niet bent verbonden met het internet.

De app is beschikbaar voor Apple en Android-toestellen.