Hier vind je vragen en antwoorden over 'Mijn Bibliotheek'

Waarom een Mijn Bibliotheek-profiel aanmaken?

• Je kan jouw ontleende materialen verlengen en online reserveren.
  • Je kan digitale collecties bekijken: GoPress krantenarchief, fundels, e-boeken ...
  • Je kan een overzicht van je kosten bekijken.
  • Je kan lidmaatschappen van verschillende bibliotheken of verschillende gezinsleden samen beheren.
  • Je kan aan één profiel zoveel lidkaarten koppelen als je wenst.
  • Je kan lijstjes maken en bewaren van je favoriete bibliotheekitems.

Hoe koppel ik extra lidkaarten aan mijn profiel?

• Meld je aan bij Mijn Bibliotheek en kies bij je gebruikersnaam in het gebruikersmenu de optie 'bibliotheken en lidmaatschappen'.
  • Je ziet een overzicht van alle reeds gekoppelde lidmaatschappen.
  • Klik onderaan de pagina op de Voeg bibliotheekkaart toe knop en volg de stappen.

Hoe kan ik een overzicht krijgen van mijn uitleningen en mijn uitgeleende materialen verlengen?

• Meld je aan bij Mijn Bibliotheek om je uitleningen te bekijken en om de uitleentermijn van uitgeleende items te verlengen. Nog geen profiel? Volg deze stappen
    • screenshot user menu
  • Wanneer je bent aangemeld kun je het gebruikersmenu gebruiken om je persoonlijke gegevens te consulteren. Het bekijken van je uitleningen vind je als eerste optie terug.
  • Als je meerdere lidkaarten gekoppeld hebt kies dan de bibliotheekkaart waarvan je de uitleningen wenst te bekijken.
  • Bij elk item kun je zien wanneer en in welke bibliotheek je het geleend hebt.
  • Je ziet ook hoe lang je uitleentermijn nog loopt, of dat deze vervallen is. Items waarvan je de uitleentermijn kunt verlengen hebben een verlengknop.
  • Zie je geen verlengknop? Dat betekent dat de uitleenvoorwaarden van jouw bibliotheek geen verlenging meer toestaan.
  • Bovenaan het overzicht is er ook een knop waarmee je in één keer alle items die verlengbaar zijn kunt verlengen.

Kan ik een mailtje krijgen als het einde van mijn uitleentermijn nadert?

• Als je bij het inschrijven bij de bibliotheek je mailadres doorgaf aan de bibliotheekbalie dan krijg je normaal gezien automatisch een mailtje een aantal dagen voor de uitleentermijn verloopt.
  • Tip: kijk zeker ook na of de mail niet in een spam-folder is beland.

Geen antwoord op je vraag gevonden?